Generalii și-au băgat nevestele la înaintare

Ziarul Atac, 5 septembrie 2013, Ora 09:42

  • print
  • |
generalii-i-au-bagat-nevestele-la-inaintare-33915-1.jpg

11 profitori cu epoleţi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru modul ilegal în care au dobândit în proprietate locuinţele de serviciu din fondul locativ al MApN. Mai sunt cercetate 6 neveste, un soţ şi o fiică.

Generalul Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator, şi alţi 10 ofiţeri de Armată vor răspunde penal pentru că au cumpărat ilegal ori au aprobat cumpărarea locuinţelor de serviciu din fondul locativ al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Profitorii unei legi emise pentru rezolvarea cazurilor sociale din cadrul MApN, dar şi pentru eliminarea discriminării militarilor, făcută prin Decretul-Lege 61/1990 (care nu dădea voie militarilor să cumpere locuinţele pe care le deţineau cu chirie din fondul locativ de stat), au fost trimişi în judecată ieri de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA), informează EVZ.

Deşi în România legea spune că nici o persoană sau familie nu poate lua de la stat cu preţ subvenţionat mai mult de o locuinţă, ofiţerii superiori au reuşit să ia astfel de case, unii câte două şi chiar trei. Prejudiciul creat MApN este de 1.207.670 lei, pe care ministerul vrea să îi recupereze

Au fost daţi pe mâna judecătorilor Instanţei Supreme generalii în rezervă: Traian Pigui, fost şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN, Floarea Şerban, fost şef al Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din cadrul MApN şi ex-secretar de stat, Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Francisc Radici, fost şef al Direcţiei de Informaţii din cadrul MApN, Constantin Năstase, fost şef al Direcţiei Financiare din acelaşi minister, Sergiu-Tudor Medar, fost şef al Direcţiei de Informaţii - MApN, Gheorghe Rotaru, fost şef al Direcţiei de Informaţii, Corneliu Duţă, fost comandant al UM 02576 Bucureşti - Comandamentul Garnizoanei Bucureşti.

Alţi inculpaţi sunt comandorul în rezervă Gheorghe Gonciaruc, col (r) Ionel Vizitiu şi plutonierul adjutant (r) Mihaela Matei.Pentru că au făcut declaraţii false ce au servit încălcării legii, şase neveste, un soţ şi o fiică vor fi cercetaţi de procurorii civili din DNA. Aceştia sunt: Viorica Dobriţoiu, Elena Năstase, Anca Medar, Cecilia Chelaru, Adriana Gonciaruc, Ana Vizitiu, Elena Radici şi Angelin Gabriel Matei.

Generalul Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, în prezent senator, va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi participație improprie la fals intelectual, ambele cu consecinţe deosebit de grave.
Cu garsoniera din strada Răcari, descoperită de EVZ, pe care a cumpărat-o de la stat cu preţ subvenţionat şi a vândut-o imediat, cu vilă impresionantă la 26 de kilometri de Bucureşti, în comuna Găneasa, generalul a reuşit performanţa să mai obţină o locuinţă din fondul locativ al MApN, cu preţul subvenţionat de 95.427 lei. Este vorba de apartamentul cu patru camere din strada Traian.
El a făcut cererea de a i se închiria o locuinţă de serviciu în 1999, pe vremea când era "ofiţer de stat major internaţional", în cadrul Cartierului General al N.A.T.O. de la Bruxelles. Procurorii DNA consideră adeverinţa medicală a soţiei lui şi "inserarea" fiului vitreg în dosar ca student care nu are unde locui, deşi el era căsătorit şi avea proprietate la Piatra Neamţ, ca fiind dovezi ale premeditării faptelor.

Generalul Floarea Şerban, care şi-a pierdut funcţia de secretar de stat din cauza acestui dosar, a reuşit să ia de la Armată un apartament cu două camere, la preţ subvenţionat, în condiţiile în care mai avea în proprietate două garsoniere. Una o moştenise, dar pe cealaltă o avea de pe vremea când era liceeană şi a cumpărat-o la preţ subvenţionat în baza Decretului-Lege 61/1990. Procurorii DNA au reţinut că a făcut presiuni pentru a i se cumpăra apartamentul dorit de pe piaţa liberă.

Casă de la MApN pentru generalul Francisc Radici a cerut şeful lui al cărui locţiilor era, gen. Gheorghe Rotaru, director al serviciului secret al Armatei. În septembrie 2004 i s-a cumpărat de la nişte minori, prin curator, un apartament cu 4 camere lângă Cişmigiu. Radici şi soţia mai deţinuseră un apartament luat de la MApN cu preţ subvenţionat, pe care l-au donat fiului lor. Mai aveau un apartament în Drumul Taberei şi o vilă în staţiunea Slănic.

Generalul Constantin Năstase, fost şef al Direcţiei Financiar Contabile din MApN, a luat ilegal, cu avizul generalului Traian Pigui (care a dat avizele şi în celelalte cazuri) un apartament de 4 camere în strada Maria Cunţan. El mai cumpărase, în noiembrie 1991, la preţ subvenţionat (Decretul-Lege 61/1991) un apartament din fondul locativ al MApN, situat în strada Ion Nedeleanu, dar l-a vândut fiului său, Dragoş, în noiembrie 2004, cu 26 de zile înainte de a primi cu chirie al doilea apartament de la Armată. Acum, generalul şi familia lui locuiesc într-o somptuoasă vilă în cartierul Antiaeriană.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou