IOHANNIS a devenit proprietar cu acte false

Cristian Blănuţă, 11 iunie 2014, Ora 10:30

  • print
  • |
iohannis-a-devenit-proprietar-cu-acte-false-40922-1.jpg

Klaus Iohannis a reuşit să pună mâna pe o clădire istorică datorită soacrei sale, care era menajera primului proprietar. După naţionalizare, casa a fost cumpărată cu acte false de un bărbat, iar acum 15 ani, a fost vândută lui Iohannis. Afacerile imobiliare sunt tranşate acum în instanţă

Clădirea deţinută pe jumătate de Klaus Iohannis a aparţinut unui om avut, deposedat în perioada comunistă. Aşa s-a ajuns ca imobilul istoric să fie naţionalizat.
După Revoluţie, locatarii şi-au cumpărat casele. "Am trecut la cumpărarea efectivă a locuinţei, încheind în 1996 un contract de vânzare cumpărare", a spus proprietarul Adrian Antonescu, la România TV.

Doi ani mai târziu, omul a fost citat în instanţă pentru anularea contractului de vânzare-cumpărare. Imobilul în care locuia fusese revendicat şi apoi vândut, în parte, lui Klaus Iohannis.

Primarul a plătit 50 de milioane de lei vechi pe jumătate din clădire, în 1999. "Prin multe procese am reuşit să dovedim faptul că cei care au obţinut aceste imobile, respectiv Baştea, Lăzurcă şi Iohannis, s-au folosit de acte cu conţinut fals", mai spune Adrian Antonescu.

Ioan Baştea, cel de la care Klaus Iohannis a cumpărat jumătate din imobil, a devenit proprietar în baza unui documentde moştenire fals.

"Se pare că acei proprietari reali Ghenea Elisie şi Maria, care au cumpărat aceste două imobile, au avut-o ca şi menajeră pe Lăzurcă Georgeta", a mai dezvăluit Antonescu. Georgeta Lăzurcă este soacra lui Klaus Iohannis, cea care este şi cheia întregii afaceri.

Parterul imobilului închiriat a fost închiriat de Klaus Iohannis unei bănci austriece, are o suprafaţă de 146 de m pătraţi. Contractul a fost semnat în 2002 pe cinci ani iar în 2007 a fost refăcut pentru încă 10 ani. Klaus Iohannis ia 20.000 de dolari pe an din închirierea parterului clădirii. Tribunalul Braşov a decis deja că imobilul în cauză a fost deţinut ilegal de Klaus Iohannis timp de 14 ani, însă hotărârea nu este definitivă şi a fost atacată.


Înainte de a fi primar şi de a intra în politică, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică. "Am pornit cu soţia de la un apartament de patru camere pe care l-am cumpărat după nuntă. Din acei bani şi alţi bani, din meditaţii, salarii, am facut următoarea achiziţie, am închiriat, am adunat banii, am mai făcut una", spunea Iohannis.


Din 1992 şi până acum, primarul Sibiului şi soţia sa au reuşit să cumpere şase imobile în zone bune ale oraşului.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou