Best Dental

Negocieri de milioane pe banii bucureștenilor

Florentina Șerbănescu, 11 martie 2014, Ora 08:36

  • print
  • |
negocieri-de-milioane-pe-banii-bucurestenilor-38814-1.jpg

Primăria Capitalei încearcă să ajungă la o înţelegere cu omul de afaceri Costică Costanda, într-un litigiu vechi de şase ani - Parcul Bordei. Municipalitatea trebuie să-i plătească 163 de milioane de euro, după cum a stabilit instanţa. Bani pe care, evident, nu-i are. Aşa că, au început negocierile.

Primarul general Sorin Oprescu, secondat de câţiva consilieri generali, a încercat să îl convingă pe Costică Costanda să accepte o despăgubire mai mică faţă de cea stabilită de instanţă - 110 milioane de euro, faţă de 163 de milioane. Negocierile au eşuat, însă.

„Nu, nu am căzut la nicio înţelegere. Am venit să facem o primă discuţie. Or să mai fie întâlniri. Oricum suntem în tribunal şi o să îl recuperez sigur. Suntem încă în judecată", a declarat Costică Costanda.

Omul de afaceri cere 5.200 de euro pentru fiecare metru pătrat pe care îl deţine în Parcul Bordei.

„Putem vorbi de câteva mii de euro oricum în această zonă. Vorbim de zona Primăverii, Aviaţiei, Nordului, în general vorbim de preţuri destul de mari", a explicat Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari.

Pentru a-şi recupera banii, omul de afaceri a blocat conturile Primăriei, luna trecută, lucru pe care Sorin Oprescu încearcă să-l evite pe viitor.

„Am ridicat acest sechestru până la terminarea procesului, până la finalitatea lui. Ultima întrevedere este în luna iunie", a precizat primarul Sorin Oprescu.

În litigiul dintre primărie şi omul de afaceri ies în pierdere bucureştenii:

„Cu toţii va trebui să plătim câte 100 de euro pentru acest proces care miroase extrem de urât", spune Silviu Văduva, consilier municipal din partea PDL.

Costică Costanda a câştigat în 2003 dreptul de proprietate asupra unui teren din nordul Capitalei, pe care Primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Traian Băsescu dorea să ridice Satul Francez. Atunci a avut loc un prim schimb de terenuri, în care omul de afaceri a primit 28.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei. În 2006, în mandatul lui Adriean Videanu, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Omul de afaceri dorea să ridice mai multe construcţii pe terenul pe care îl deţine în Parcul Bordei. Primăria Capitalei nu i-a acordat însă autorizaţie de construire, dar i-a facut în schimb o propunere: să renunţe la terenul din Parcul Bodei şi să accepte, la schimb, unul la fel de mare în Cartierul Francez, acolo unde putea să construiască.

Primăria mai speră la o şansă de câştig - recursul care va judeca în vară. Dacă nu, va fi bună de plată.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:35