Polițiști în acțiune (1)

Alin Cătălinoiu, 1 februarie 2023, Ora 17:21

  • print
  • |
politi-ti-in-actiune-1-47386-1.jpg

Polițiști în acțiune (1)

La acest moment, redacția publicației naționale de informații și atitudine ,,Atac la persoană", a intrat în posesia unui material extrem de interesant în care este sesizată existența unor relații de colaborare între membrii unui grup infracțional organizat și membri ai personalului Ministerului Afacerilor Interne, din mai multe structuri aflate în subordinea/în coordonarea acestui minister.

Motivat de faptul că informațiile din materialul primit sunt în curs de verificare de către noi, chiar dacă prezintă un grad ridicat de credibilitate și au un nivel înalt de coerență, în primele episode de dezvăluiri, vom evita menționarea  numelor persoanelor semnalate ca fiind implicate în activitățile infracționale sesizate, prezentând fragmente ale materialului primit.

Garantăm o lectură de interes care va putea fi punctul de plecare pentru o dezbatere și o analiză a eficienții activității instituțiilor publice cu atribuții în combaterea activităților infracționale, raportat la resursele publice care le sunt alocate și modul lor de utilizare. 

În partea care urmează redăm părți ale materialului primit la redacția noastră.

,,Deoarece la acest moment în România, legile sunt încălcate în primul rând de către cei care prin calitățile pe care le dețin, au atribuția respectării lor și impunerea acestei atitudini și celorlalți membri ai societății, iar organele specializate ale Ministerului Afacerilor Interne și parchetului par a avea nevoie de invitații speciale pentru a acționa împotriva celor vinovați, aduc la cunoștința opiniei publice despre implicarea infracțională, perioade lungi de timp, a unui număr mare de polițiști în derularea unei ample activități de contrabandă.

Activitățile infracționale în care sunt implicați în diferite modalități numeroși polițiști, au fost și sunt derulate pe mai multe filiere dintre care cea mai eficientă este cea creată de către polițiști care la momentul inițierii grupului infracțional organizat, își desfășurau activitatea în cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, iar acțiunile au fost derulate în colaborare cu membrii unor grupuri de criminalitate organizată constituite în afara teritoriului României și compuse din  cetățeni ai acelor țări.

Deși au existat numeroase informații despre implicarea în activități infracționale a polițiștilor și a datelor concrete privind riscurile la adresa siguranței naționale, datorită susținerii acordate din mediul politic și a celei din cadrul conducerii decizionale a Ministerului Afacerilor Interne, de peste 20 de ani activitatea de criminalitate organizată este derulată aproape fără vreo perturbare notabilă iar bugetul consolidat al statului este prejudiciat major în mod constant.

(...)

În scopul obținerii de importante beneficii financiare, polițiști din (…) și (…), nu doar că tolerează, sprijină și protejează grupuri infracționale organizate implicate în activități de contrabandă cu produse din tutun, în special ţigarete de contrabandă de provenienţă extracomunitară, dar în scopul protejării intereselor lor infracționale  acționează încălcând în mod vizibil normele procedurale de competență teritorială, împotriva persoanelor care desfășoară activități infracționale similare și se află în relații concurențiale cu membrii grupurilor infracționale organizate care sunt susținute de ei.

În baza unor informări sau sesizări din oficiu ale polițiștilor din Serviciul de (…), au fost constituite dosare pe problematică economică, în scopul afectării activității societăților și persoanelor fizice care erau vizate în dosare, al eliminării lor de pe piață, al instituirii de măsuri asiguratorii și preluării unor părți din patrimoniul acestora sau în alte scopuri contrare legii dar mascate în activități procedurale care în mod aparent vizează doar combaterea fenomenului infracțional.

Constituirea de dosare penale cu bază reală, parțial reală sau imaginară, în baza unor solicitări ce vizează scopuri ilegale sau de eliminare a concurenței din anumite domenii, nu este limitată doar la contrabanda cu produse din tutun ori la activități infracționale.”

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou