Polițiști în acțiune (4)

Alin Cătălinoiu, 11 februarie 2023, Ora 14:00

  • print
  • |
politi-ti-in-actiune-5-47446-1.jpg

Polițiști în acțiune (4)

În continuarea seriei de dezvăluiri privind implicarea unor polițiști în activitățile de fraudare a bugetului de stat prin contrabandă și operațiuni ilicite cu produse din tutun ce provin din contrabandă, așa cum sunt ele prezentate în materialul de sesizare care a intrat în posesia noastră, redacția publicației naționale de informații și atitudine ,,Atac la persoană" dă publicității un nou fragment din materialul de sesizare.

Dimensiunile fenomenului contrabandei cu țigări din Republica Moldova în România, este estimat în materialul de sesizare că depășește 1 000 000 000 de euro la nivelul unui an, însă după aprecierile unor persoane creditate cu un nivel ridicat de înțelegere a acestei problematici, volumul real al contrabandei  între cele două țări, este cu mult mai mare.

Descoperirea în cadrul unui singur transport a sumei de 1 590 000 de euro, demonstrează faptul că sumele vehiculate spre contrabandiștii din Republica Moldova sunt foarte mari, transportatorii fracției ce revine contrabandiștilor moldoveni din sumele rezultate din vânzarea țigărilor ce constituie obiect al contrabandei fiind în situația de a transporta sume mari de bani la fiecare transport pentru a asigura un nivel echilibrat al balanței de plăți a activității derulate pe relația transfrontalieră.

Necesitarea transportării în ritm susținut a sumelor de bani, face necesar ca sumele transferate cu fiecare transport, să fie din ce în ce mai mari, ceea ce dă o idee despre amploarea activității de contrabandă.

Neinterceptarea acestor transporturi de sume, apreciate de noi ca fiind foarte mari, generează suspiciuni majore despre motivele pentru care polițiștii români, fie că sunt din Inspectoratul General al Poliției Române, fie că sunt din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, nu acționează și nu sunt conduși în mod eficient. 

Suspiciuni la fel de mari există și despre personalul Direcției Generale Anticorupție și cel al Direcției Generale de Protecție Internă, existând numeroase motive pentru care aceste suspiciuni sunt întemeiate și niciun indiciu că nu ar fi așa.

Unii susțin că în cadrul Ministerului Afacerilor Interne peștele este împuțit de la cap și este greu să îi contrazici din lipsă de argumente, iar aici nu ne referim doar la ministrul Lucian Nicolae BODE care este evident că nu înțelege ce caută în M.A.I., părând în continuare adormit și dezorientat, dar pare că nu înțelege ce caută el în viața lui.

În mod evident, există responsabilități și foarte probabil și complicități, la nivelele de conducere/comandă ale diferitelor structuri din Ministerul Afacerilor Interne, în episoadele următoare ale seriei noastre de dezvăluiri urmând a reveni asupra lor.

Până atunci vă urăm să aveți lectură plăcută.

,,Conform estimărilor existente, valoarea afacerilor grupurilor infracționale organizate din Republica Moldova care se ocupă cu contrabanda și traficul ilegal de țigarete, este de peste un milliard de euro pe an, membrii acestora intrând în posesia sumelor în numerar, rezultate din activitățile de contrabandă și trafic. Un exemplu al modului în care funcționează sistemul, îl constituie descoperirea în ziua de 18 aprilie 2020 de către vameșii din Republica Moldova, a sumei de 1 590 000 de euro într-un TIR care a intrat din România, aceștia provenind din vânzarea nefiscalizată în țările din vestul Europei a țigărilor de contrabandă trimise din Republica Moldova. Din motive ușor de presupus, suma de bani nu a fost găsită de vameșii și polițiștii români.

(…)

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou