Best Dental

Președinte CJ, concediu cu familia pe BANI PUBLICI

Cristian Blănuţă, 25 august 2014, Ora 09:29

  • print
  • |
presedinte-cj-concediu-cu-familia-pe-bani-publici-42783-1.jpg

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, liberalul Florin Ţurcanu, a petrecut două săptămâni la mare, alături de soţia sa, cei doi copii şi încă trei consilieri, toată distracția pe bani publici.

În plus, a folosit şi maşinile Consiliului Judeţean pentru a face drumul până în Eforie Nord. Totul, din bugetul CJ Botoşani. Scuza invocată de Ţurcanu: a fost acolo pentru nişte cursuri de admnistraţie, pe care aproape că este obligat prin lege să le facă, potrivit statutului aleşilor locali. Mai mult, ca să afle toată lumea de concediul pe bani publici, soţia sa, deputata PNL Roxana Anuşcă, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj către „toţi duşmanii": „să moară de ciudă!"

Povestea celor două săptămâni la mare pe bani publici începe cu un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Botoşani, de la sfârşitul lunii iulie, prin care se aprobă participarea lui Florin Ţurcanu la „cursuri de perfecţionare", în perioada 3-17 august 2014. Organizatorul cursurilor: firma Chiriţă Ionel Întreprindere Individuală Bucureşti, prin marca înregistrată Partener APL, alături de firma Public Research (furnizorul trainerilor), care a trimis oferta, pe mail, reprezentanţilor unităţii administrativ-teritoriale.

Dintre toate cursurile puse la dispoziţie de firma menţionată mai sus, Ţurcanu şi-a ales două: „servicii de asistenţă profesională" şi „gestionarea documentelor unei instituţii publice; protecţia şi gestionarea informaţiilor clasificate". Fiecare câte 800 de lei.

Tot în oferta firmei respective se găsesc şi tarifele pentru cazare şi masă în funcţie de hotelul şi staţiunea alese. De exemplu, în Eforie Nord au existat două variante pentru cazare. La Hotel Felix, un sejur de o săptămână în respectiva perioadă ajungea la 2.275 lei, iar la Hotel Dunărea 2.475. Mâncarea, câte 100 de lei pe zi. Iar preşedintele CJ Botoşani a stat două săptămâni. Ce-i drept, în oferta primită de la Ionel Chiriţă Întreprindere Individuală, hotelierii ofereau cazare gratuită pentru un însoţitor adult şi doi copii sub 12 ani. În cazul lui Florin Ţurcanu, soţia şi doi copii ai săi.

În hotărârea de CJ, adoptată de consilieri, este ataşat şi raportul de specialitate al Direcţiei buget-finanţe, în care se precizează că în bugetul pentru cheltueli şi venituri pe anul 2014, pentru instruirea profesională au fost alocaţi 35.000 de lei. Şi ca să fie totul perfect, familia Ţurcanu a preferat să folosească maşinile instituţiei pentru a face drumul până la Eforie.

„Legislaţia permite şi este foarte bine să participăm la cursuri, sunt lucruri importante pentru oameni care lucrează în administraţie. Dacă faceţi confuzia, cred că nu suntem pe acelaşi subiect. Discutăm de cursuri, nu despre petrecere[...] Faceţi o confuzie, interpretaţi. Nu am fost la mare, ci la cursuri, am toate aprobările legale aşa cum este scris în legislaţie. Suntem obligaţi să mergem la cursuri pentru că noi răspundem pentru documentele pe care le semnăm", a reacţionat Florin Ţurcanu.

Sursa: Gandul.info

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:37