SC AVL Berceni SA - afacerea familiei Măi Antal Ion

Ziarul Atac, 15 octombrie 2011, Ora 01:12

  • print
  • |
sc-avl-berceni-sa-afacerea-familiei-mai-antal-ion-1.jpg

Situat într-o baracă, ICRAL-ul sector 4 nu mai este ce a fost, acum se numeşte SC AVL Berceni SA şi este o afacere de familie. Asociaţii acestei societăţi sunt: ION MĂI ANTAL - administrator, MĂI ANTAL VERONICA - administrator, MĂI ANTAL MICHAEL CAROL- administrator.

Ca obiect principal de activitate declarat, conform cod CAEN 6810 - cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. În paralel, directorul Măi Antal Ion mai deţine încă două firme: Mărăşeşti Construcţii S.R.L., având ca obiect principal de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, unde Antal figurează ca administrator şi Marie Jeanne Com 2000 SRL, ce are administrator pe Măi Antal Marie Jeanne, fiica directoraşului şi pe Măi Antal Ion tot administrator. Obiectul de activitate fiind, conform Caen, cod 6820, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Singurii angajaţi prezenţi la S.C. A.V.L. Berceni S.A. sunt o secretară şi o femeie de serviciu, iar curentul este întrerupt, pentru neachitarea facturilor. Dacă cumva există o problemă cu actul de proprietate al locuinţelor cetăţenilor, aceştia se văd nevoiţi să soluţioneze situaţia prin ICRAL. Ori, aici nu lucrează nimeni. Principalul obiect de activitate al lui Măi Antal Ion este cel de a sorta dosarele caselor de ICRAL, din arhiva instituţiei, ai căror chiriaşi sau proprietari sunt persoane în vârstă, fără ajutor şi fără posibilitatea de a riposta în vreun fel. Măi Antal Ion ocheşte un imobil, caută actele, pregăteşte dosarul pentru revendicare, vinde imobilul cu revendicatorul, îşi ia partea şi se retrage.

După cum am scris şi în numerele trecute, în anul 2006 S.C. A.V.L. Berceni S.A., reprezentată de Măi Antal Ion în calitate de director transmite dreptul de proprietate asupra a trei construcţii şi a 100 de mp din bulevardul Mărăşeşti nr. 22, Bucureşti, sector 4, proprietatea statului, fiicei acestuia, proprietară a firmei S.C. Marie Jeanne Com 2000 S.R.L., cu suma de 1700 de euro. La nici un an, Măi Antal Ion şi Măi Antal Marie Jeanne vând întreg terenul, garantându-le cumpărătorilor că sunt proprietari pe el, cu preţul de 430.000 Euro + TVA. Dorind să se apuce de construcţie, oamenii de afaceri au constatat că au fost înşelaţi, deoarece terenul cumpărat integral, la Biroul Notarial Public Andreescu Luiza, era în realitate proprietatea statului, iar clanul Antal nu avea decât dreptul de folosinţă. Deci 420.000 euro au intrat în buzunarul escrocilor în nici un an, ei râzându-le în nas cumpărătorilor, că le-au vândut decât 100 mp.

De remarcat este faptul că actul de vânzare-cumpărare pe acel teren a fost făcut prin firma S.C. Marie Jeanne Com 2000 S.R.L., deşi aceasta, în obiectul de activitate nu are trecut vânzarea sau cumpărarea imobilelor.

Şirul infracţiunilor lui Măi Antal Ion şi a fiicei lui Măi Antal Marie Jeanne continuă

Dorobanţu I. Constantin, domiciliat în strada Lămâiţei, nr. 3, sector 4, a lucrat ca şofer în cadrul fostei Autobaze nr. 3 Călători şi i-a fost repartizată o locuinţă din fondul locativ de stat. Dorobanţu I. Constantin a locuit în acel imobil până în anul 2009, când, fără o notificare prealabilă sau fără vreun proces de care să fie înştiinţat s-a trezit cu accesul în curte interzis prin înlocuirea încuietorii porţii, înălţarea unui grilaj deasupra porţii de acces în imobil şi, pentru că apartamentul se afla la etajul I, i-a fost demolată şi scara de acces care se afla în curte.
În aceste condiţii, Constantin a rămas în stradă, iar în imobil i-au rămas toate bunurile personale, inclusiv acte personale, printre care şi cele locative.

Se pare că imobilul lui Constantin Dorobanţu a fost ocupat abuziv de finul lui Măi Antal Ion, un anume Bentan, fost ofiţer înainte de 1989. Conform declaraţiei depuse de Dorobanţu Constantin la Direcţia Naţională Anticorupţie, Măi Antal Ion şi-a ajutat finul pentru perfectarea actelor, deşi victima plătea lunar chiria.

De atunci, omul locuieşte într-o rulotă, şi datorită condiţiilor precare s-a şi îmbolnăvit de cancer la gât, purtând un aparat pentru a putea vorbi.
O altă victimă este Marinescu Floarea. Ea a locuit în strada Muzelor nr 24, sector 4 şi a deţinut acest spaţiu în baza contractului de închiriere nr. 422/7/12.11.1999 încheiat între Marinescu Floarea şi Primăria Municipiului Bucureşti.
Acest apartament a fost revendicat de către foştii proprietari Lamesi Oprea şi Lamesi Desire, cărora le-a fost restituit în natură imobilul la data de 27.08.2002. Curios este faptul că doar acest apartament a fost revendicat din tot imobilul, apartamentul vecin, deţinut de Măi Antal Ion, neavând aceeaşi soartă.

În anul 2007, familia Lamesi vinde imobilul soţilor Stănescu Adrian şi Gabriela care imediat au intentat acţiune de evacuare împotriva doamnei Marinescu Floarea, scăpând din vedere că la aceeaşi adresă aveau drepturi locative şi Marinescu Camelia, precum şi fiul acesteia, Manea Marius Laurenţiu. Deşi în imobil locuia şi Măi Antal, care cunoştea bine situaţia, doamnă Marinescu Floarea este evacuată în lipsă, deoarece era internată în spital, în apartament rămânând să locuiască în continuare Marinescu Mihaela Camelia şi fiul ei, pentru că împotriva acestora nu fusese iniţiat nici un proces de evacuare.

În ciuda acestor aspecte la data de 23.11.2009 (şi aici familia Marinescu crede că Măi Antal Ion, ca vecin, a participat sigur la acest abuz), profitând de lipsa doamnei Marinescu Mihaela din Bucureşti cât şi de faptul că fiul acesteia era plecat la serviciu, numiţii Stănescu au distrus încuietorile de la uşa principală, pe care o înlocuiesc, şi au distrus toate îmbunătăţirile aduse de către familia Marinescu imobilului.
În data de 24.11.2009, când doamna Marinescu revine în Bucureşti a găsit apartamentul distrus şi pe soţii Stănescu care îşi continuau nestingheriţi acţiunea. La solicitarea organului de poliţie, aceştia au constatat că încuietorile de la uşa apartamentului fuseseră înlocuite şi, practic, doamna Marinescu nu mai avea acces în apartament.

În imobil au rămas diverse obiecte şi lucruri personale de valoare. Deşi au fost demarate diverse proceduri, atât penale cât şi civile toate au rămas fără nici un rezultat, iar paguba suportată se ridică la aproximativ 20.000 de euro, conform unor experţi. Toate bunurile doamnei Marinescu au fost încuiate într-un depozit, conform declaraţiilor familiei Stănescu, urmând să i le înapoieze la finalizarea procesului. Dar nu s-a întâmplat aşa. Bunurile familiei Marinescu au rămas în proprietatea familiei Stănescu, şi posibil al lui Măi Antal, care au crezut că un anunţ la mica publicitate, prin care păgubita era aşteptată să îşi ridice bunurile din strada Muzelor, nr. 24, în ziua de 26 august, ora 12, a fost suficient.

În aceeaşi situaţie se afla şi familiile:
- Ivaşcu Violeta, domiciliată în strada Muzelor, nr. 19, ap. 5, sector 4;
- Sfetcu Floarea, domiciliată în strada Muzelor, nr. 19, ap. 4, sector 4;
- Niţă Valeriu, domiciliat în strada Muzelor, nr. 19, ap. 4, sector 4;
- Nica Ioana, domiciliată în strada Muzelor, nr. 19, ap. 3, sector 4;
- Sora Natiţa, domiciliată în strada Muzelor, nr. 19, ap. 3, sector 4.

Toţi sunt titulari a contractelor de închiriere încheiate cu S.C. AVL Berceni S.A. sau cu ICRAL Berceni, pentru spaţii locative situate la adresa mai sus menţionată. Încă din anul 1997, Primăria Municipiului Bucureşti, printr-o hotărâre emisă de către Consiliul General, a hotărât despăgubirea în bani a unicului proprietar al acestui imobil, sumă care a şi fost ridicată de acesta. După decesul acestuia, prezumtivii moştenitori au notificat, în baza legii nr. 10/2001, aceeaşi entitate juridică, care acordase deja despăgubirea în bani, adică Primăria Municipiului Bucureşti, solicitând de această dată restituirea imobilului în natură.

Aceşti moştenitori au deschis şi o serie de procese, având în vedere că între timp o parte dintre cei care deţineau cu chirie diverse spaţii locative au înţeles să le cumpere, în baza legii 112/1995. În plângerea penală înaintată către Parchetul General de pe lângă ICCJ, Direcţia Naţională Anticorupţie, chiriaşii declară cu convingere că directorul S.C. AVL Berceni S.A., Măi Antal a avut interese de ordin personal, deoarece în zonă el şi-a creat un adevărat imperiu imobiliar, pe care îl administrează în interesul său personal sau al celor apropiaţi lui, schema fiind una relativ simplă.

Acestor falşi revendicatori li se oferă o anumită sumă de bani, imobilul se vinde către o persoană apropiată clanului Antal, care mai apoi îl revinde unor persoane extrem de potente financiar, iar chiriaşii sau, şi mai rău, cei care au apucat deja să cumpere aceste case rămân, practic, pe drumuri.

Victor N. Bogdan

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:53
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou