Best Dental

Scandalul PEGASYS: ancheta nu a găsit vinovatul

Cristian Blănuţă, 12 noiembrie 2013, Ora 11:35

  • print
  • |
scandalul-pegasys-ancheta-nu-a-gasit-vinovatul-35825-1.jpg

La o săptămână de la scandalul medicamentului contrafăcut, ancheta nu a găsit niciun vinovat.

Mai mult, pegasys, medicamentul folosit în tratarea hepatitei B şi C, se vinde încă în farmacii. Potrivit unui studiu recent, acesta e cel mai bine vândut medicament de acest tip din România. Corespondentul România TV Ariadna Ailincei ne dă mai multe detalii despre acest subiect.

Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a declarat că pacienţii trebuie să verifice că nu cumpără din greşeală acest medicament contrafăcut. Întrebată de ce tot pacientul trebuie să verifice singur, ea a răspuns că „nu este posibil ca fiecare cutie sa fie desigilata in farmacie, în schimb, farmacistul trebuie să atenţioneze la eliberare pacientul de această problemă".

De asemenea, Robert Popescu, de la Asociaţia Distribuitorilor Farmaceutici, a declarat că nu poate da vreo garanţie că nu ar mai fi şi alte loturi cu probleme, dar că „s-au luat toate măsurile ca acele loturi să nu se mai găsească în farmacii".

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:53