Şpăgile senatorului Bădălău: 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept, 20 kg ficat

Cristian Blănuţă, 29 octombrie 2013, Ora 17:28

  • print
  • |
spagile-senatorului-badalau-200-pulpe-de-pui-200-bucati-piept-20-kg-ficat-35345-1.jpg

Procurorii DNA au dispus începerea urmării penale faţă de senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). "Evenimentul zilei" a prezentat care sunt principalele probe ale procurorilor DNA.

Potrivit procurilor DNA, Niculae Bădălău apăra interesele lui El- Khoury Elias, unul dintre acţionarii Avicola Mihăileşti, cu care are numeroase întâlniri, după ce în prealabil se înţeleg la telefon cu privire la ora şi locul întâlnirii. În acest context, pe lângă demersurile pe care Niculae Bădălău le-a făcut la nivelul conducerii ANAF şi la nivelul conducerii Ministerului Economiei pentru obţinerea funcţiei dorită pentru Silvana Constantinescu, acesta a intermediat liderului grupării evazioniste El- Khoury Elias mai multe întâlniri cu persoane care deţin funcţii importante în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea APIA), judeţ în care se derulează principalele activităţi infracţionale.

Supărările unui senator
Astfel, în cadrul discuţiei telefonice din data de 11 iulie 2013,  Niculae Bădălău îi spune lui El- Khoury Elias că este cu directorul de la APIA şi îl dojeneşte că n-au venit cu actele. Conform actelor din dosar în perioada ianuarie - februarie 2013, SC Agrozootehnica Vedea SA Vedea, societate comercială prezentă în circuitul evazionist, mai primise de la APIA suma de 2.778.000 de lei.

Din raportul de constatare întocmit în cauză în evidenţa CEC BANK SA, SC Agrozootehnica Vedea SA Vedea figurează cu contul prin care, în perioada 01 ianuarie 2011 - 07 februarie 2013, a rulat 2.778.000 de lei. Toţi banii au provenit de la APIA şi au fost destinaţi, în principal, către El- Khoury Elias - 1.452.000 de lei, SC Vedea Verde SRL - 628.700 de lei, SC Avicola Mihăileşti SA - 362.600 de lei şi Agenţia Domeniilor Statului - 300.900 de lei.
Combinaţiile cu prefecta

La nivelul Prefecturii Giurgiu, în data de 23 mai 2013, Niculae Bădălău întermediază întâlnirea dintre El- Khoury Elias şi prefecta Lavinia Crişu, întâlnire care a avut loc în data de 24 mai 2013, în situaţia în care firmele controlate de El- Khoury Elias erau interesate şi au avut procese cu Agenţia Domeniilor Statului pentru de suprafaţa de 800 ha.

De asemenea, la sfârşitul lunii mai 2013, la solicitarea lui Niculae Bădălău, El- Khoury Elias a pus la dispoziţia acestuia, prin intermediul lui Adrian Sărăcuţu, cu titlu gratuit, 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre, produsele fiind ridicate, în data de 29 mai 2013, de la un punct de desfacere deţinut de Agropoli Group SRL, de către Gabriel Rada. Produsele au fost folosite pentru petrecerea organizată de Niculae Bădălău la restaurantul său din oraşul Bolintin Vale (Giurgiu).
Angajarea secretarei

Reţine atenţia şi faptul că acesta a făcut demersurile pentru angajarea fictivă a Danielei Bărdan (care efectuează servicii de secretariat secretară la cabinetul senatorului Niculae Bădălău), de la  SC Avicola Mihăileşti SA unde figura angajată, la SC MNG Global Trading SRL, societate comercială controlată tot de El- Khoury Elias.


Daniela Bărdan nu a desfăşurat nicio activitate în cadrul SC Avicola Mihăileşti SA sau SC MNG Global Trading SRL, deşi a primit mai multe sume de bani de la Puiu Aurelia, angajarea acesteia fiind făcută din dispoziţia lui El- Khoury Elias. Demersurile de schimbarea locului de muncă fictiv pentru Bărdan Daniela au fost făcute după efectuarea controlului din data de 28 februarie 2013 de către Garda Financiară - Secţia Ialomiţa, în contextul preluarii activităţii SC Avicola Mihăileşti SA de către SC MNG Global Trading SRL.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou