900.000 de euro mită pentru Elena Udrea, aduși într-o geantă la minister

Mălina Andrei, 26 februarie 2015, Ora 12:06

  • print
  • |
900-000-de-euro-mita-pentru-elena-udrea-adusi-intr-o-geanta-la-minister-45782-1.jpg

O parte din presupusa mită pentru Elena Udrea a fost adusă la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului într-o geantă, se arată în probatoriul pentru arestarea fostului ministru.

Din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a Elenei Udrea, reiese că în mandatul Elenei Udrea de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, practica şpăgii sub forma unui comision de 10% din finanţările acordate de minister pentru contractele publice devenise standard.

Procurorii susţin că din comisionul-şpagă de 10% primit din lucrări la pârtiile din programul „Schi pentru România", o parte din bani au fost folosiţi, la indicaţiile Elenei Udrea şi Anei Maria Topoliceanu, pentru plata publicităţii, monitorizării presei şi materialelor promoţionale pentru PDL.

Procurorii mai descriu cum, după o întâlnire dintr-o pensiune din Buşteni, a secretarului general al MDRT Gheorghe Nastasia, Elena Udrea şi-a asigurat o parte din comisionul de 10% din alte lucrări, din proiectul „Schi în Carpaţi".

Banii, 900.000 de euro, i-ar fi sosit în biroul de la minister, într-o geantă neagră, de voiaj, conform DNA.

"La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (.....) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră. Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gardean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. Nastasia Gheorghe a consultat situaţia alocărilor bugetare pentru cele două societăţi şi a cerut lui Gardean Adrian ca, în contul diferenţei datorate, să încheie un contract de sponsorizare în valoare de 3 milioane RON pentru „Gala Bute" cu o societate administrată de Rudel Obreja. În acest context, Nastasia Gheorghe a afirmat că plata acestei sume reprezintă o problemă personală a ministrului, căreia trebuie să îi găsească o rezolvare. Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei", se arată în probatoriul DNA.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou