Update: Adrian NĂSTASE a fost eliberat condiționat

Cristian Blănuţă, 23 iulie 2014, Ora 12:19

  • print
  • |
adrian-nastase-nu-recunosc-acuzatiile-nici-daca-dna-cere-10-ani-de-detentie-41964-1.jpg Update

UPDATE 16:11 - Fostul premier, Adrian Năstase, poate fi eliberat condiționat, au decis miercuri magistrații Judecătoriei Sectorului 4.

DNA are la dispoziție trei zile pentru a contesta hotărârea instanței de judecată.

 

Fostul premier Adrian Năstase a declarat miercuri că nu va recunoaşte acuzaţiile pe care i le-a adus DNA nici dacă procurorii vor cere 10 ani de închisoare.

Declaraţia a fost făcută la Judecătoria Sectorului 4, unde s-a dezbătut cererea lui Năstase de eliberare condiţionată din închisoare.

'Reeducarea, în ceea ce mă priveşte, dacă înseamnă că trebuie să vin în faţa DNA şi să zic că acuzaţiile au fost corecte, nu o voi face niciodată. Poate DNA să ceară 10 ani de detenţie. De altfel, am făcut şi demersuri la CEDO pentru a ataca sentinţele primite', a declarat Năstase în faţa instanţei.

Declaraţia lui Năstase a fost o replică la susţinerile reprezentantului DNA, care a spus că, în cazul fostului premier, nu există dovezi temeinice de îndreptare, pe timpul detenţiei la Penitenciarul Jilava.

În plus, procurorul de şedinţă a mai spus că Adrian Năstase nu trebuie eliberat automat doar pe motiv că a executat o treime din totalul pedepsei, iar caracterizările primite din partea Comisiei de la Penitenciarul Jilava sunt formale.

De cealaltă parte, avocaţii lui Năstase au arătat că acesta a executat până în prezent 576 de zile, din care 105 zile primite pentru redactarea a trei lucrări ştiinţifice, îndeplinind fracţia de o treime din cei 4 ani şi şase luni închisoare, nu a fost sancţionat niciodată în penitenciar, a avut un comportament disciplinat, a participat la 24 de dezbateri pe diferite teme şi la manifestări artistice.

'Domnului Adrian Năstase îi va fi mai greu în afară decât în penitenciar. Pedeapsa îl va urmări mereu', a declarat avocatul Ion Cazacu, potrivit Agerpres.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea lui Năstase, urmând să decidă dacă îl eliberează sau nu condiţionat din închisoare.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou