Adrian Severin, în fața instanței: Acuzat de luare de mită și trafic de influență

Cristian Blănuţă, 16 septembrie 2014, Ora 09:52

  • print
  • |
adrian-severin-in-fata-instantei-acuzat-de-luare-de-mita-si-trafic-de-influenta-43331-1.jpg

Adrian Severin, fost europarlamentar, va ajunge astăzi în fața instanței, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Scandalul a izbucnit atunci când Severin a fost filmat, sub acoperire, de reporteri britanici. El promitea amendarea unor legi în Parlamentul European, în schimbul unor sume nu tocmai mici de bani.

DNA susţine că suma negociată pentru serviciile oferite de europarlamentarul Adrian Severin a fost de 100.000 de euro anual, la care se adăugau 4.000 de euro pe zi, pentru orice alte documente întocmite de acesta.

Alți doi eurodeputați au căzut în capcana întinsă de reporterii britanici. După ce înregistările au fost publicate, eurodeputatul austriac şi cel sloven au demisionat din Parlamentul European. Nu şi Adrian Severin, care a susţinut tot timpul că dosarul pentru care este acum trimis în judecată este o înscenare.

„Ceea ce am făcut este să închei un contract de consultanţă aprobat de PE care este în perfectă regulă. E o înscenare care a avut în vedere oprirea unor demersuri de politică externă pe care le întreprindeam eu", a declarat Adrian Severin.

Fostul ministru de Externe este cercetat, alături de alte persoane, şi într-un alt dosar, pentru săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou