BREAKING NEWS: Adriean Videanu, reținut pentru 24 de ore

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 19:15

  • print
  • |
adriean-videanu-retinut-pentru-24-de-ore-45378-1.jpg BREAKING NEWS

Adriean Videanu a fost reținut, joi seară, pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica.

Fostul ministru al Economiei este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Se pare că Videanu a fost ajutat de Alina Bica să scape de sechestru.

 Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor.

 Videanu, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat, în contextul în care numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft. Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii", declaraţiile fiind prezentate în documente citate de televiziunea Antena 3.

"Domnul Videanu este acuzat de posibilă faptă de complicitate pentru abuz în serviciu. Vom demonstra în fața judecătorilor că nu a fost implicat în această faptă adusă la cunoștință de DNA", a declarat avocatul președintelui PDL București, Cristian Ene.

Adriean Videanu a fost scos cu cătușe din sediul DNA și dus în arestul poliției.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou