Alina Bica, plasată în arest la domiciliu, dar rămâne în arest

Mălina Andrei, 13 martie 2015, Ora 20:47

  • print
  • |
alina-bica-plasata-in-arest-la-domiciliu-dar-ramane-in-arest-45941-1.jpg

Instanţa supremă a decis, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, în cazul fostului şef al DIICOT, Alina Bica, în dosarul în care este judecată pentru că a acordat despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Decizia nu este definitivă.

Ea nu poate ieși de după gratii pentru că are o decizie de arest preventiv și în Dosarul ANRP.

În acest al doilea dosar, Alina Bica este judecată în al doilea dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Alina Bica se află în arest din 22 noiembrie 2014.

Minuta ședinței

În baza art.242 alin.2 Cod procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Bica Alina Mihaela cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art.221 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpata are următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura;

- să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată;

- să nu comunice cu restul inculpaţilor din prezenta cauză ori cu martorii, direct sau indirect.

Atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 22/U din 22 noiembrie 2014 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr.4101/1/2014, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În baza art. 348 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 4 şi alin. 6 Cod procedură penală, menţine măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Bogdan Dragoş George , Alexandru Lăcrămioara, Nuţiu Emil, Dumitrean Nicoleta Crinuţa.

În temeiul art.242 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpata Alexandru Lăcrămioara de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Nuţiu Emil de încuviinţare a părăsirii domiciliului pentru prezentarea la Universitatea „Petru Maior" Târgu Mureş în vederea desfăşurării activităţii de cadru didactic.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Stabileşte termen la data de 2 aprilie 2015, sala Secţiilor Unite, ora 900 pentru punerea în discuţie a măsurilor preventive privind pe inculpaţii Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragoş George, Alexandru Lăcrămioara, Nuţiu Emil, Dumitrean Nicoleta Crinuţa, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Vasilescu Oana şi Gheorghe Stelian, cu citarea acestora şi încunoştinţarea apărătorilor aleşi. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 13 martie 2015.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou