Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean, rămân în arest

Mălina Andrei, 18 decembrie 2014, Ora 12:16

  • print
  • |
alina-bica-si-crinuta-dumitrean-raman-in-arest-44844-1.jpg

Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean vor române în arest, magistraţii decizând că cele două nu pot fi eliberate.

Fosta şefă a DIICOT şi, respectiv, fosta şefă ANRP sunt acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale.

Potrivit DNA, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției (MJ) în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Bica, Alexandru şi Bogdan au făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP care în 2011 a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita din Capitală, supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro), iar Nuţiu este expertul care a stabilit valoarea terenului.

În același dosar, apar și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou