Alina Bica și Dorin Cocoș, în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

Mălina Andrei, 14 aprilie 2015, Ora 17:02

  • print
  • |
alina-bica-si-dorin-cocos-in-arest-la-domiciliu-decizia-nu-este-definitiva-46286-1.jpg

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis marți că fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș pot fi plasați în arest la domiciuliu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a fost arestată după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 şi ANRP2. Între timp, în primul dosar, magistraţii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu, însă fosta şefă a DIICOT a rămas cu cel de-al doilea mandat.

În primul caz, Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu pentru că i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În dosarul "Bica 2", disjuns din primul caz, fosta şefă a DIICOT este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Adriean Videanu.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.

În dosarul Microsoft, Dorin Cocoș este acuzat că în anul 2009 a pretins de la doi denunţători suma de 9 milioane de euro pentru el, suma de 3.996.360 de euro pentru Gheorghe Ștefan și suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul de la acea vreme Gabriel Sandu, "toate acestea pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern, între care ministrul Udrea Elena Gabriela, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători, adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009". Anchetatorii au stabilit că Dorin Cocoș a primit efectiv de la denunțători suma de 9 milioane de euro.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou