Alina Bica, suspendată de CSM

Mălina Andrei, 16 decembrie 2014, Ora 16:15

  • print
  • |
alina-bica-suspendata-de-csm-44821-1.jpg

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost suspendată, marți, din funcția de procuror al Parchetului general, măsura fiind luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM),scrie Mediafax.

"În şedinţa din data de 16 decembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni, începând cu data de 16 decembrie 2014. Hotărârea Secţiei pentru procurori a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare", informează CSM.

Președintele Traian Băsescu a semnat în data de 24 noiembrie decretul privind eliberare din funcția de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a Alinei Bica, în urma demisiei acesteia din funcţie.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv.
Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, luni, fiind acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou