Update: Arhiepiscopul Tomisului, urmărit penal

Cristian Blănuţă, 12 septembrie 2014, Ora 11:21

  • print
  • |
arhiepiscopul-tomisului-audiat-la-dna-43228-1.jpg Update

UPDATE 12:05 - Procurorii DNA au dispus urmărirea penală a Arhiepiscopului Tomisului.

 

Teodosie Snagoveanu, Arhiepiscopul Tomisului, a fost audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.


Este vorba despre dosarul din 2009, când Snagoveanu a fost audiat la DNA pentru abuz în serviciu, înșelăciune și trafic de influență.

El a fost acuzat pe 19 mai 2009 de un fost preot militar.

 

”Nu este decât o procedură. Nu am înțeles exact în ce calitate am fost chemat, acuzat sau martor. Toate dosarele se reiau. Noua conducere a DNA a reluat audierile”, a declarat Ahiepiscopul Tomisului, la ieșirea de la DNA.

 

”Eu mă simt foarte bine”, a încheiat Arhiepiscopul.

 

Avocatul Înalt Preasfințitului Teodosie, Maria Vasii, a precizat, în legătură cu începerea urmăriri penale față de clientul său, că au existat lucrări noi care nu au fost evaluate de către procurori.

Ea a susținut că în convorbirile aflate la dosar nu era absolut nimic infracțional și ca atare nici nu puteau să stea la baza redeschiderii urmăririi penale. Potrivit acesteia, la vremea respectivă s-a decis scoaterea de sub urmărire penală.

"Vă garantez că nu există nimic nou și nimic serios în această acuzație. În acele transcrieri este de fapt proba deplină în apărare pentru că acele convorbiri arată că ÎPS nu a săvârșit nicio infracțiune, sunt doar redări ale acestor convorbiri făcute rezumativ. În aceste precizări rezumative avem o altă stare de fapt decât cea care a fost relatată în declarația scrisă a denunțătorului", a menționat Vasii.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou