Best Dental

Aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ion Ochi

Ziarul Atac, 27 aprilie 2015, Ora 13:42

  • print
  • |
aviz-favorabil-pentru-arestarea-deputatului-ion-ochi-46393-1.jpg

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat luni aviz favorabil cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

"Au fost prezenți 23 de membri ai comisiei, la reținere au fost 13 voturi "da", 5 voturi "nu", 4 abțineri iar un vot a fost anulat. La arestare au fost 13 voturi "da", 4 "nu", 5 abțineri, un vot anulat", a declarat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Nica a precizat că Ion Ochi le-a cerut membrilor comisiei să voteze atât pentru reținerea, cât și pentru arestarea sa preventivă, pentru că are încredere în justiția din România.

"Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA, Braşov într-o rezoluţie dată în 2014 unde, pe aceeaşi faptă, am primit neînceperea urmăririi penale, adică pe abuz în serviciu", a decolarat Ion Ochi. Întrebat dacă a intervenit pe lângă un om de afaceri ca acesta să primească contractul pentru drumul din Prejmer, iar contractul a fost semnat după ce a început execuţia, Ochi a spus că nu va intra în detaliile din dosar.

Comisia juridică a dezbătut astăzi solicitarea procurorilor DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, urmând ca zilele următoare să fie votată în plen. DNA a cerut arestarea acestuia, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.Faptele ar fi fost comise în vremea în care era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizițiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreședinte CJ Brașov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparații ale unui drum județean, urmărind obținerea de foloase materiale necuvenite, precum și de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, în urma cărora a și devenit deputat.

DNA a reținut că, prin acest mecanism, firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obținut un folos necuvenit în valoare de peste 2,5 milioane lei, sumă care reprezintă totodată prejudiciu pentru CJ Brașov.

Deputatul Ion Ochi prezintă pericol public, deoarece și-a construit în mediul politic și de afaceri imaginea de persoană de neatins, aflată deasupra legii, se susține în referatul prin care procurorii DNA au solicitat încuviințarea pentru reținerea și arestarea preventivă a parlamentarului social-democrat.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:57