Bani de la stat pentru concerte fictive! Mai mulți cântăreți, anchetați pentru înșelăciune și fals

Anca Bratu, 9 martie 2023, Ora 10:32

  • print
  • |
bani-de-la-stat-pentru-concerte-fictive-mai-multi-cantareti-anchetati-pentru-in-elaciune-i-fals-47596-1.jpg

Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați pentru înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele anulate în perioada restricțiilor din pandemie. Polițiștii au făcut peste 70 de percheziții în mai multe județe din țară. Artiștii ar fi declarat că trebuiau să susțină extrem de multe spectacole, multe fictive, doar ca să primească ajutor din partea statului. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de milion de lei.

Peste 70 de percheziţii au fost făcute marți în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj, dar şi în Bucureşti, la sediile comerciale, dar şi la locuinţele artiştilor. Artiştii ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a încasa ajutoare de la stat. Pe tot parcursul zilei au fost aduși la IPJ mai mulți artiști.

Se pare că în acest dosar în calitate de suspect este Dan Armeanca, dar au fost audiați mai multi artiști, printre care Cristi Dules, Dan Bursuc, Maria Buză, dar și instrumentiști de la formația Mandinga. Este vorba de infracţiuni de înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cântăreții de muzică de petrecere ar fi cerut ajutor financiar din partea statului în mod ilegal, pe perioada pandemiei.

Dan Bursuc: Eu am fost chemat și invitat de către autorități ca martor. -Ați cerut astfel de ajutoare de la stat? -Nu eu, nu eu. Acei băieți care fac parte din formația mea. Nu eu, ei. Eu a trebuit să vin pentru că ei fac parte din societatea noastră. -Știați despre faptul că au făcut lucrul ăsta? -Da, dar nu au făcut un lucru greșit.

Avocat: În mod legal au beneficiat de ei. Au solicitat legal şi au beneficiat de ei în mod legal.

Maria Buză - artistă: M-am și speriat. Nici nu am știut... Nu este cazul nostru, ci a colaboratorilor noștri, din fericire. Dintr-o neînțelegere. Au fost niște contracte și atunci... Dar ele sunt în legalitate și totul este verificat. Statul recvendică un prejudiciu de jumătate de milion de lei.

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Valoarea prejudiciului solicitat de persoanele bănuite se ridică la peste 1 milion de lei, iar valoarea prejudiciului cauzat penal depășește 500 de mii de lei. Şi la această oră sunt audieri în dosar. Peste cinci mii de artişti au beneficiat de indemnizaţii în valoare de peste o mie de lei în perioada pandemiei.

Polițiștii îi cercetează într-un dosar de înșelăciune, după ce ar fi primit indemnizații de la AJPIS, pentru care ar fi întocmit documente false, în care este prevăzut că spectacolele au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

"Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obţinute indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa", a transmis Poliția Română.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou