Beianu! DNA a venit să te ia!

Sorin Ovidiu Bălan, 14 martie 2023, Ora 10:22

  • print
  • |
beianu-dna-a-venit-sa-te-ia-47622-1.jpg

Beianu! DNA a venit să te ia!

 

 

Domnul Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu şi-a început săptămâna aceasta bine. Cu o vizită, luni dimineaţa, la DNA. Să fie primit!

În toamna anului trecut, aduceam la cunoştinţa opiniei publice în această publicaţie, faptele de o gravitate deosebită care se petrec la DGASPC Giugiu. Două dintre minorele de acolo, găzduite la „căsuţa” din strada Şelari erau gravide. Între timp, una dintre ele a şi născut o fetiţă. Să-i trăiască. Cealaltă minoră a avortat. Aduceam atunci argumente, nu numai declaraţii, dar şi înregistrări audio şi video, precum şi fotografii, prin care demonstram că domnul Dumitru Beianu, preşedintele CJ, de care ţine şi DGASPC, nu este deloc străin de această situaţie. Fără să insinuăm nimic, am publicat o fotografie care îl reprezintă pe domnul preşedinte de gât cu una dintre minorele gravide (cea care a şi născut între timp), într-o ipostază tandră, la unul dintre restaurantele de fiţe din Giurgiu. De asemenea, cu probe, am arătat că domnul Beianu, grijuliu, l-a avut în atenţie şi pe cel cu care tânăra urma să se căsătorească. Un băiat dintr-o comună giurgiuveană, pe nume Cristi Miu. Domnul Beianu i-a dat materiale de construcţie, inclusiv parchet, (conform declaraţiei mamei lui Miu pe care am prezentat-o în ziar) ca să-şi renoveze casa, să aibă viitorul copilaş condiţii ca la oraş. Mai mult, l-a scăpat pe Cristi, viitorul ginerică, şi de câteva dosare penale. Acesta fusese prins în repetate rânduri conducând fără permis. Conform declaraţiei lui Miu, pe care am dat-o şi pe ea publicităţii, nu a condus numai pe uliţele din comună, ci şi la Bucureşti şi Constanţa. Între timp însă, tânărul proprietar al casei renovate, s-a răzgândit şi nu a mai luat fata de la căsuţa din strada Şelari de nevastă.

Noi nu am insinuat în acea anchetă nimic. Nici că domnul Beianu nu ar fi străin de sarcina minorei, nici că a aranjat ca minora să fie luată de soţie de tânărul pasionat de automobilism fără permis. Am prezentat doar faptele, aşa cum spuneam, cu probe, lăsând cititorul să-şi facă propria părere.

Domnul Beianu însă s-a simţit lezat de ceea ce am publicat noi şi fix a doua zi după apariţia primului episod din ancheta pe care am făcut-o a ţinut o conferinţă de presă. În care a spus, sfătos: „Această campanie în presă o consider din start inacceptabilă şi inabordabilă. Dumneavoastră şi tuturor cetăţenilor judeţului Giurgiu vă spun doar că nu e absolut nimic adevărat în toate aceste minciuni. (…) Voi continua disputa cu dumnealor doar în instanţă, am apelat la doi avocaţi, voi face plângeri tuturor celor care într-un fel sau altul au avut legătură cu acest subiect”. Tot atunci a mai spus că va face plângeri peste tot, inclusiv la DNA.

Şi, ca orice politician, domnul Beianu s-a ţinut de cuvânt. S-a dus la DNA, luni dimineaţă. Dar nu ca să ne reclame pe noi, ci ca să dea cu subsemnatul. Nu în calitate de reclamant, ci în calitate de învinuit. Surse judiciare ne-au precizat că Dumitru Beianu a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă.

Despre ce este vorba. Când Beianu a venit la conducerea CJ Giurgiu, una dintre instituţiile pe care a pus ochii a fost DGASPC. De ce? O spune chiar el, în pomenita conferinţă de presă: „Pentru că DGASPC are un buget mare”. Deci, o instituţie a statului devine interesantă şi subiect de dispută, pentru că are un buget mare. Ce să înţelegem de aici? Că din bugetul mare, e loc de înfruptat din belşug. Numai că domnul Beianu avea un obstacol. Cătălin Lupu, care conducea instituţia şi care nu era deloc prieten cu domnul Beianu. Atunci, preşedintele CJ l-a chemat pe domnul Lupu la el în birou şi i-a spus frac faptul că trebuie să plece. De ce? Pentru că aşa vrea el. Ba chiar îi propune şi un târg. Să demisioneze din funcţia de şef, şi să devină adjunct. Adjunct cu acte în regulă, în urma unui concurs măsluit de domnul Beianu. Cătălin Lupu nu a fost de acord şi a contestat schimbarea abuzivă din funcţie la tribunal. Mai mult, l-a şi înregistrat pe domnul Beianu când îi spunea că trebuie să-l dea afară, că aşa vrea el. Întregistrarea am prezentat-o integral în ziar şi poate fi găsită în continuare pe site.

Deocamdată, doar pentru această faptă a fost chemat domnul Beianu luni la DNA.

Spunem, deocamdată, pentru că domnul Beianu nu s-a oprit doar la scoaterea din fruntea DGASPC Giurgiu a domnului Cătălin Lupu. Ci a mers mai departe. L-a pus în funcţie pe domnul Gheorghe Paraschiv, un capabil liberal care toată viaţa a lucrat numai la stat. Şi nu l-a pus oricum. Ci a fost organizat un concurs, la care a participat numai domnul Paraschiv. Şi, culmea, l-a şi câştigat.

Aşa că DNA nu are de cercetat doar modul în care a fost demis domnul Cătălin Lupu şi înregistrarea discuţiei acestuia cu Dumitru Beianu, ci şi modul în care domnul Gheorghe Paraschiv a ajuns în fruntea DGASPC Giugiu.

Pe care îl conduce cu multă competenţă, aşa cum îi stă bine unui om pregătit, care a câştigat un concurs. Spre exemplu, ziua de 16 februarie anul acesta a fost una în care s-a dezvăluit întreaga capacitate de organizare şi competenţa domnului Gheorghe Paraschiv. Să vedeţi ce s-a întâmplat: „În ultima săptămână de zile, echipe reunite ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, coordonate de vicepreşedintele ANPC, Sebastian Hotca, au desfăşurat o serie de acţiuni de verificare la căminele de îngrijire a persoanelor vârstnice din judeţul Giurgiu, ca parte a unei tematici naţionale de control. Astfel, au fost verificaţi patru operatori economici care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice la Mihăileşti, Mironeşti şi la Dărăşti Vlaşca unde au constatat mai multe abateri”, - se arată într-un comunicat de presă al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, citat de Agerpres.

Care sunt abaterile constatate? Vedem tot în acelaşi comunicat: „Neasigurarea personalului medical, a dotărilor pentru recuperarea fizică, psihică şi mentală, folosirea în blocurile alimentare a unor materii prime, semipreparate cu data limită de consum depăşită, prezenţa gândacilor în blocul alimentar şi în echipamentele frigorifice, utilizarea unor echipamente frigorifice de depozitare cu un grad de uzură avansat, cu rafturile deformate, chederele rupte, depreciate, nerespectarea prevederilor contractuale cu privire la asigurarea cazării în spaţii curate, respectiv camere neigienizate, cu praf, camere nedotate cu boilere la baie, folosirea unor lenjerii rupte, pereţii jupuiţi şi murdari, parchet depreciat, calorifere cu zone ruginite, praf, pânze de păianjen, zugrăveală exfoliată şi mobilier instabil şi vechi”.

Mai pe înţeles, mâncare cu gândaci, igrasie şi personal care îşi bătea joc de bătrânii neajutoraţi din azile. În urma acestor controale, nu mai puţin de 33 de vârstnici au fost relocaţi. Adică mutaţi în alte cămine, pentru că mizeriile în care stăteau au fost închise.

Cu siguranţă, drumurile domnului Beianu la DNA vor continua. Avem informaţii că Ministerul Familiei, condus de doamna Gabriela Firea, a trimis corpul de control la DGASPC Giurgiu. Corp care în urma contrulului a şi întocmit un raport. Raport care a fost înaintat parchetului.

În final, permiteţi-ne să dăm glas unei curiozităţi care ne macină. Să vedem acum cum comentează liota de imbecili, slugi năimite de Beianu, care ne-au atacat cu un limbaj suburban în fiţuici de doi bani şi pe reţelele de socializare, atunci când am publicat ancheta cu minorele gravide, aceste ultime evenimente din viaţa domnului preşedinte al CJ Giurgiu. Mai pe înţelesul idioţilor, punerea sub acuzare a lui Beianu de către DNA. Ne permitem şi un sfat pentru ei. UE afirmă că şi bărbaţii pot naşte. Tot fără să insinuăm nimic, ia verificaţi-vă, stimaţi scribălăi care fracturaţi pixul, dacă tot aţi stat pe lângă Beianu şi i-aţi ciugulit din palmă, să nu fi rămas cumva vreunul dintre voi gravid. Că vă apără UE şi-i puteţi cere stăpânului vostru să vă renoveze pe banii lui locuinţele.

Sorin Ovidiu Bălan

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou