Best Dental

Camera Deputaților dezbate cererile DNA în cazul Cristian Rizea

Ziarul Atac, 9 martie 2016, Ora 13:01

  • print
  • |
camera-deputatilor-dezbate-cererile-dna-in-cazul-cristian-rizea-46709-1.jpg

Deputatul PSD, Cristian Rizea, le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

Plenul Camerei Deputaţilor votează astăzi cererile DNA de reținere și arestare a deputatului Rizea. Comisia Juridică a dat aviz pozitiv cererilor formulate de procurorii DNA în cazul parlamentarului PSD. Decizia finală aparține însă plenului. Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Votul se va da la finalul ședinței de plen, după ce se va fi terminat ordinea de zi. Votul este secret, cu bile. În discursul susținut în plen, Rizea a vorbit despre fiul său adoptat, precizând că procedura de adopție se va încheia abia în noiembrie, iar în funcție de votul dat de către deputați, el și soția vor putea sau nu să ducă la final demersurile, astfel încât fiul lor să aibă o familie.

Rizea i-a cerut președintelui Camerei Deputaților să îi permită să își susțină discursul în față colegilor înainte de votul cu bile pe cererea DNA privind reținerea și arestarea să preventivă, însă Valeriu Zgonea i-a explicat că acest lucru nu este regulamentar.
"Ținând cont de Regulamentul Camerei Deputaților, aș vrea să-mi permiteți să-mi susțin discursul în față colegilor mei deputați înainte de votul cu bile, adică după sesiunea de vot final privind proiectele de lege de pe ordinea de zi. E vorba de o problemă personală și este vorba de acea stipulare din Regulament care spune că orice deputat care are o problemă personală poate interveni în orice moment", a afirmat Rizea înainte de începerea dezbaterilor pe cererea DNA în plenul Camerei Deputaților.
Președintele Camerei i-a explicat lui Rizea că, din punctul sau de vedere, i-ar da cuvântul, "dar ar creă un precedent" și nu poate să facă acest lucru.
"Regulamentul nu spune acest lucru. Regulamentul spune că deputatul care are o problemă personală cere la începutul ședinței și la finalul ședinței i se poate da cuvântul, fie la început, fie la sfârșitul ședinței. Scrie foarte clar în Regulament", a explicat Zgonea.
Potrivit Regulamentului, în astfel de situații este citit raportul Comisiei juridice pe cererea DNA, apoi i se da cuvântul deputatului în cauza, după care poate să ia cuvântul orice alt ales care dorește. La final se votează.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:11