CCR a admis contestația lui Iohannis: Legea incompatibilităţii primarilor, neconstituţională

Ziarul Atac, 10 iunie 2015, Ora 13:22

  • print
  • |
ccr-a-admis-contestatia-lui-iohannis-legea-incompatibilitatii-primarilor-neconstitutionala-46559-1.jpg

Legea care scapă primarii de incompatibilitate a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. Judecătorii CCR au admis contestaţia de neconstituţionalitate a preşedintelui Klaus Iohannis.

Curtea Constituţională a admis cererea preşedintelui Klaus Iohannis, care a contestat prevederile ce permiteau primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să fie reprezentanţi în Adunările Generale ale Acţionarilor ale Asociaţiilor din serviciile de utilităţi publice.

Actul normativ fusese respins de Senat şi adoptat de Camera Deputaţilor.

Prin decizia de miercuri, judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au stabilit că actul normativ încalcă legea fundamentală.

Sesizarea preşedintelui a fost înregistrată în 19 mai la Curtea Constituţională, preşedintele Klaus Iohannis spunând atunci că solicită verificarea constituţionalităţii modificărilor la Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

"Această modificare a fost tratată - ca să ştiţi despre ce vorbim -, a fost tratată în spaţiul public ca o intervenţie pentru schimbarea reglementărilor în incompatibilitatea aleşilor locali. Această schimbare se referă, în esenţă, la faptul că primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean pot fi membri în Adunarea Generală a Acţionarilor, atunci când este vorba de o societate în mână publică care se ocupă de utilităţi publice. Această chestiune a fost vehiculată pe larg şi în campania electorală şi, dacă vă amintiţi, chiar subsemnatul am avut o speţă discutabilă cu ANI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tranşat chestiunea şi a constatat că eu nu am fost la niciun moment în incompatibilitate. Totuşi, această lege care mi-a fost trimisă şi care a ajuns a doua oară la Preşedinţie nu va fi promulgată. Această lege a ajuns la Preşedinţie anul trecut, a fost trimisă la reexaminare de predecesorul meu, acum a ajuns a doua oară la promulgare", a spus Iohannis.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou