CCR judecă pe 22 aprilie contestația în cazul lui Șova

Mălina Andrei, 27 martie 2015, Ora 10:41

  • print
  • |
ccr-judeca-pe-22-aprilie-contestatia-in-cazul-lui-sova-46120-1.jpg

CCR va analiza pe 22 aprilie sesizările în cazul lui Dan Şova.

Trei sesizări de neconstituţionalitate au fost formulate după votul de miercuri din Senat, care l-a scăpat pe Şova de arest.

Una de la preşedintele Klaus Iohannis, una de la PNL şi alta de la DNA prin intermediul CSM.

Președintele Curții, Augustin Zegrean, a precizat vineri, că a primit, în cursul zilei de joi, sesiări din partea președintelui Iohannis, dar și din partea Senatului.

"Nu judecăm ca să ne aflăm în treabă. Cei care dau legile, să le respecte și ei", a afirmat Zegrean în fața jurnaliștilor prezenți.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în cazul senatorului Dan Șova, potrivit potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Rezultatul oficial al votului senatorilor în cazul cererii DNA vizându-l pe Dan Şova a fost de 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Ulterior, Dan Şova a anunţat că a luat decizia de a se autosuspenda "din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD" şi a susţinut că votul din Senat îi va permite să se apere "aşa cum se cuvine", dacă dosarul său va ajunge în instanţă.

Decizia instanţei în cazul lui Şova a stârnit şi proteste, din cauza nemulţumirii românilor.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou