"Cea mai mare nedreptate"! Reacția tatălui lui Bogdan Gigină, după ce Gabriel Oprea a fost achitat în primă instanță

Florentina Șerbănescu, 6 martie 2023, Ora 21:10

  • print
  • |
cea-mai-mare-nedreptate-reactia-tatalui-lui-bogdan-gigina-dupa-ce-gabriel-oprea-a-fost-achitat-in-prima-instanta-47579-1.jpg

Gabriel Oprea, fostul ministru de interne, a fost achitat în prima instanță în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Tribunalul București a decis achitarea lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, că „fapta nu există". 

Imediat după decizie, tatăl lui Bogdan, Cornel Gigină, a reacționat. În lacrimi, părintele băiatului mort în 2015, la 28 de ani, a spus că decizia este una „profund nedreaptă".

„Ce să mai zic?! Sunt dezamăgit profund. E cea mai mare nedreptate. N-am crezut că i se va da vreodată achitare acestui inculpat", a spus Gigină.

„La câte probe am depus, la câte probe au găsit și au depus avocații, este imposibil, e o decizie imposibil de luat", a continuat bărbatul.

Gigină senior a insistat că este „cea mai mare nedreptate" pentru fiul său

Gigină senior a insistat că este „cea mai mare nedreptate" pentru fiul său, „care și-a pierdut viața la 28 de ani, când avea toată viața înainte".

„Au tot amânat la nesfârșit, de șase ori de când au rămas în pronunțare până au luat decizia, asta au și așteptat, să fie mai puțin timp până se prescrie", a mai declarat Cornel Gigină.

El a conchis că sumele de bani oferite drept daune morale, 100.000 de euro pentru părinți și 250.000 de euro pentru fosta soție, „sunt nimic".

„Nici nu mai discut. Nu discut despre altceva. Nu mă mai interesează banii, ci dreptatea pentru acest copil. Se va prescrie pe 20 octombrie, știm, dar noi mergem înainte și vom face apel", a punctat Gigină senior.

Un singur condamnat

Tribunalul Bucureşti a decis luni achitarea fostului ministru de interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții lui Bogdan Gigină. 

Singurul condamnat în acest proces a fost Petre Mazilu, administratorul firmei care n-a semnalizat groapa, 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.  Sentința, care nu e una definitivă, vine după 7 ani de la accidentul în care tânărul polițist şi-a pierdut viața.  Fapta de care e acuzat Gabriel Oprea se va prescrie în toamna acestui an, spun surse judiciare.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou