Copos o reclamă la CSM pe judecătoarea Camelia Bogdan

Cristian Blănuţă, 22 august 2014, Ora 16:36

  • print
  • |
copos-o-reclama-la-csm-pe-judecatoarea-camelia-bogdan-42719-1.jpg

George Copos a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul articolului scris de judecătoarea Camelia Bogdan în care a analizat, pe lângă dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, și "Loteria I", în care este cercetat Copos.

Avocatul lui George Copos, Viorel Roș, a declarat că magistratul Camelia Bogdan a judecat dosarul "Loteria I". "A fost recuzată în mod repetat și cererea sa a fost admisă de către colegii domniei sale", a spus avocatul, vineri, la Antena 3. El a arătat că este prima oară când un fost judecător într-o cauză publică un studiu în care se referă la acel dosar, înainte de pronunțare.

„Este profund nedrept, greșit, o încălcare gravă a regulilor de deontologie profesională (...) Revolta mea nu cunoaște margini", a spus Viorel Roș.
Unul dintre judecătorii care au dat sentința în dosarul ICA, Camelia Bogdan, a scris pe un site de specialitate un articol despre situația de incompatiblitate a judecătorului în legea procesual-penală în care face referiri la dosarele "ICA" și "Loteria I".

George Copos crede că magistratul Camelia Bogdan ar trebui să fie verificată de CSM pentru încălcarea regulilor deontologice și chiar a legii.
„Primul motiv a constat în aceea că doamna judecător nu s-a limitat doar la a pune în discuție luarea măsurilor asigurătorii, ci s-a pronunțat direct în sensul luării acestor măsuri, la așa-zisa punere în discuție, folosind exprimări de genul: „punem în discuție ca să vedem ce confiscăm" „se impune luarea măsurii...", „vreau să pun în discuție bunurile pe care eu zic ca e necesar să punem sechestru...", „sechestrul urmând a fi pus...", „este oportună luarea măsurii asigurătorii...", „se va dispune luarea măsurii...", „judecătorul apreciază necesară luarea măsurii"; „judecătorul apreciază utilă luarea măsurii"); al doilea motiv de recuzare a constat în aceea că prin modul în care a argumentat luarea măsurii asigurătorii (prin mod înțelegându-se atât atitudinea acestui membru al completului de judecată, cât și afirmațiile din care a rezultat punctul domniei sale de vedere), doamna judecător a prefigurat soluția finală din dosar (fapt dovedit de însuși materialul publicat de domnia sa și care face obiectul acestui răspuns)", arată George Copos.

Gheorghe Copos arată, prin avocații săi, că "față de gravitatea faptelor săvârșite de doamna Camelia Bogdan prin comentariile făcute în articolul menționat cu privire la un dosar în curs de judecată și publicarea lor în spațiul public și față de faptul că observațiile doamnei judecător Camelia Bogdan sunt de natură a afecta reputația, independența și imparțialitatea judecătorilor care soluționează cauza penală comentată, Consiliul Superior al Magistraturii, ca garant al independenței justiției și apărător al independenței, imparțialității și reputației judecătorului chemat să înfăptuiască justiția (art. 1 alin. 1 și art. 31 alin. 1 din legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii), trebuie să se seze din oficiu, să cerceteze abaterea disciplinară a doamnei Camelia Bogdan și chiar să evalueze dacă faptele menționate nu întrunesc elementele constitutive ale uneia dintre infracțiunile prevăzute în Codul penal, Titlul al IV-lea, dedicat infracțiunilor contra înfăptuirii justiției".


Sursa: DCNews.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou