Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare pentru condamnările din dosarul Colectiv

Anca Bratu, 9 decembrie 2022, Ora 05:02

  • print
  • |
cristian-popescu-piedone-ar-putea-scapa-de-inchisoare-pentru-condamnarile-din-dosarul-colectiv-47101-1.jpg

Cristian Piedone ar putea fi eliberat. Iată care sunt șansele să scape de pedeapsa pentru tragedia de la Colectiv. 

Cristian Popescu Piedone s-ar putea afla la un pas de eliberare din închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat cererile de curs în casație, privind condamnații din dosarul Colectiv. Fostul edil al secorului 4 face parte și el dintre aceștia, iar momentan, instanța a respins cererile de suspendare a executării pedepsei condamnaților. Avocatul Adrian Cuculis a făcut o analiză a cazului și a precizat care ar fi șansele de eliberarea din arest ale lui Cristian Popescu Piedone. 

Cristian Popescu Piedone ar putea scăpa de închisoare pentru condamnările din dosarul Colectiv. Magistrații au respins cererile de suspendare a executării pedepsei pentru inculpați. Ca urmare, fostul primar al sectorului 4, aflat în spatele gratiilor din cauza acuzațiilor aduse în dosarul Colectiv, ar putea scăpa de închisoare. 

„Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023. Respinge cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii Matei George Petrică şi Popescu Cristian Victor Piedone.

Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor în cunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor", se arată în minuta ÎCCJ, conform româniatv.net. 

Avocatul Adrian Cuculis a făcut o analiză amănunțită a situației și ne-a dezvăluit care sunt șansele reale ca fostul edil, Cristian Popescu Piedone, să nu mai facă închisoare. Toți inculpații cer anularea pedepsei, să fie oaer posibil?

"De regulă, în asemenea situații admiterea de principiu a unui recurs în Casație desigur că pune bazele judecării fondului unde să ia în discuție dacă într-adevăr persoana condamnată deja și care se află în executarea unei pedepse ar trebui să beneficieze de o supra verificare în legătură cu sentința pentru că deja a fost condamnat. Probabil că Piedone Cristian solicită instanței supreme într-o cale de atac numită recurs în Casație să constate aceasta că nu se face vinovat de săvârșirea faptelor ce au fost reținute în sarcina și solicită de asemenea instanței să fie eliberat. Recursul în Casație aproape prin excelență reprezintă acea cale de atac prin care dacă realmente nu ești vinovat de săvârșirea infracțiunilor să poți să fii eliberat din închisoare. Având în vedere totuși motivarea atâta sentinței, dar și a deciziei de condamnare prin care s-a arătat în mod specific faptul că primarul nu a semnat având în cunoștință de cauză situația de la fața locului șansele ca acesta să fie eliberat într-un recurs în Casație sunt absolut discutabile având totuși în vedere și faptul că într-un recurs în Casație nu se poate dispune reducerea pedepsei, deși probabil aceasta ar fi fost singura pe care Piedone a contestat-o realmente. La începutul noului cod penal și de procedură penală în urmă cu mai mulți ani de zile recursul în Casație reprezenta o cale de atac ce avea mai multe pârghii pe care le puteau folosi cei condamnați, însă în momentul de față singura variantă prin care poți scăpa de o condamnare definitivă este aceea de a nu fi efectiv vinovat de faptele ce au fost imputate, iar instanța de recurs în Casație să fi constat acest lucru.", a declarat Adrian Cuculis, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:02
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou