CSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Băsescu

Mălina Andrei, 7 aprilie 2015, Ora 15:35

  • print
  • |
csm-a-sesizat-inspectia-judiciara-cu-privire-la-declaratiile-lui-basescu-46245-1.jpg

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să trimită o sesizare la Inspecţia Judiciară legată de afirmaţiile făcute luni seara în ceea ce-i priveşte pe preşedintele ICCJ, procurorul-şef al DNA şi directorul adjunct al SRI.

Preşedintele CSM, Marius Tudose, a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu cele mai recente afirmaţii ale fostului preşedinte referitoare la justiţie, făcute luni seară la postul de televiziune B1, dar şi cu privire la o postare a Elenei Udrea pe o pagină de socializare.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu "din silă", pentru că "sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat", adăugând că "vor să mai rămână cinci mandate".

Întrebat de ce nu îi sună pe Florian Coldea (adjunctul şefului SRI- n.r.), pe Codruţa Kovesi sau pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, Traian Băsescu a declarat:"Din silă nu îi sun. Ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie și fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac, vor să mai rămână cinci mandate în funcție. Am primit lecţia Niţu. Îl sunasem pentru că aveam o problemă de clarificat cu el. Nu avea nici o legatura cu dosarul fiicei mele", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Ulterior, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a răspuns atacurilor fostului şef al statului Traian Băsescu, spunând că acestea fac ca România să piardă credibilitate şi că "foarte rar" ea s-ar putea lăsa intimidată de reacţii ale unor politicieni.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou