Best Dental

CSM: Declarațiile lui Traian Băsescu și Elena Udrea au afectat independanța justiției

Ziarul Atac, 29 aprilie 2015, Ora 15:23

  • print
  • |
csm-declaratiile-lui-traian-basescu-si-elena-udrea-au-afectat-independanta-justitiei-46416-1.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii a constatat, miercuri, că afirmațiile fostului președinte Traian Băsescu și mesajul postat pe contul Elenei Udrea, de pe o rețea de socializare de către echipa sa de comunicare, sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său, informează Agerpres.

CSM a luat, miercuri, în discuţie raportul Inspecţiei Judiciare privind declaraţiile lui Traian Băsescu şi ale Elenei Udrea. Inspecţia Judiciară a ajuns deja la concluzia că afirmaţiile lui Traian Băsescu, referitoare la faptul că Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu "sunt artizani ai unui mod răvăşit de a face justiţie", şi ale Elenei Udrea, despre anchetele DNA care o vizează, au afectat prestigiul justiţiei.

Preşedintele CSM, Marius Tudose, a fost cel care sesizat Inspecţia Judiciară atât cu privire la declaraţiile făcute de Traian Băsescu la postul său de casă, cât şi în legătură cu mesajul postat în 2 aprilie de Elena Udrea pe Facebook.

"Ca urmare a declarațiilor lansate în spațiul public de către domnul Traian Băsescu în cadrul emisiunilor 'Ultimul Cuvânt'-31.03.2015 și 'X-PRESS' - 6 aprilie difuzate la postul de televiziune B1 TV, precum și a mesajului postat pe contul de Facebook al doamnei Elena Gabriela Udrea în 2 aprilie, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare", preciza CSM într-un comunicat.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:22