CSM: Declarațiile lui Traian Băsescu și Elena Udrea au afectat independanța justiției

Ziarul Atac, 29 aprilie 2015, Ora 15:23

  • print
  • |
csm-declaratiile-lui-traian-basescu-si-elena-udrea-au-afectat-independanta-justitiei-46416-1.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii a constatat, miercuri, că afirmațiile fostului președinte Traian Băsescu și mesajul postat pe contul Elenei Udrea, de pe o rețea de socializare de către echipa sa de comunicare, sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său, informează Agerpres.

CSM a luat, miercuri, în discuţie raportul Inspecţiei Judiciare privind declaraţiile lui Traian Băsescu şi ale Elenei Udrea. Inspecţia Judiciară a ajuns deja la concluzia că afirmaţiile lui Traian Băsescu, referitoare la faptul că Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu "sunt artizani ai unui mod răvăşit de a face justiţie", şi ale Elenei Udrea, despre anchetele DNA care o vizează, au afectat prestigiul justiţiei.

Preşedintele CSM, Marius Tudose, a fost cel care sesizat Inspecţia Judiciară atât cu privire la declaraţiile făcute de Traian Băsescu la postul său de casă, cât şi în legătură cu mesajul postat în 2 aprilie de Elena Udrea pe Facebook.

"Ca urmare a declarațiilor lansate în spațiul public de către domnul Traian Băsescu în cadrul emisiunilor 'Ultimul Cuvânt'-31.03.2015 și 'X-PRESS' - 6 aprilie difuzate la postul de televiziune B1 TV, precum și a mesajului postat pe contul de Facebook al doamnei Elena Gabriela Udrea în 2 aprilie, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenței sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare", preciza CSM într-un comunicat.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou