CSM sare în apărarea judecătorilor lui Voiculescu

Cristian Blănuţă, 23 septembrie 2014, Ora 16:34

  • print
  • |
csm-sare-in-apararea-judecatorilor-lui-voiculescu-43512-1.jpg

Plenul CSM a decis azi în şedinţa plenului său să apere independenţa magistraţilor implicaţi în soluţionarea Dosarului ICA.

Pe 13 august, CSM a stabilit că repartizarea dosarului ICA celor doi judecători de la Curtea de Apel București, Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, s-a realizat cu respectarea dispozițiilor legale, anunță stiripesurse.ro.

"Repartizarea dosarului ‘ICA' (dosar nr.25497/2/2012 al Curții de Apel București) s-a realizat cu respectarea strictă a dispozițiilor art. 22 alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor și a Hotărârii nr. 187/26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curții de Apel București", se arăta într-un comunicat al CSM.

CSM a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la modul în care a fost repartizat dosarul ICA, în urma unor solicitări succesive formulate de Dan Voiculescu.

"În urma verificărilor efectuate, prin rezoluția din 11.08.2014, Inspecția Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispozițiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor și Hotărârea nr. 187 din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curții de Apel București. Astfel, s-a constatat că este de competența colegiului de conducere al instanței să aprobe, în mod excepțional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers", arăta CSM.

CSM susținea că motivele obiective care au determinat modul de repartizare a dosarului ICA au fost reprezentate de suspendarea din exercitarea funcției de judecător al lui Stan Mustață, pensionarea judecătorului Florică Duță, precum și promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiției a judecătoarei Anca Alexandrescu - titulari ai completului căruia i-a fost repartizat dosarul la data de 24 ianuarie 2014.

Pe 8 august, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani închisoare în dosarul privatizării ICA.

Avocații lui Dan Voiculescu au contestat în mai multe rânduri modul în care dosarul ICA a fost repartizat judecătorilor Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou