Darius Vâlcov, adus la DNA cu mandat. Ministrul finanțelor, cercetat pentru fapte de corupție din perioada în care era primar

Mălina Andrei, 13 martie 2015, Ora 20:09

  • print
  • |
darius-valcov-adus-la-dna-cu-mandat-ministrul-finantelor-cercetat-pentru-fapte-de-coruptie-din-perioada-in-care-era-primar-45940-1.jpg

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a ajuns la sediul DNA, în jurul orei 18.00, pentru a fi audiat în calitate de suspect. Vâlcov a fost adus la DNA de polițiști, având mandat de aducere.

Potrivit ultimelor informații, Vâlcov ar fi cercetat pentru fapte de corupție din perioada în care a fost primar.

Potrivit unor surse, Vâlcov se află la DNA în calitate de suspect într-un dosar privind verificări ale unor contracte de pe vremea când acesta a fost primar al Slatinei. Potrivit acelorași surse, urmează să mai fie aduși la DNA alți doi complici.

Darius Vâlcov a avut două mandate de primar la Slatina, din 2004 până în 2012.

Pe 27 martie 2012 Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales de către slătineni în funcţia de primar cu un procent de peste 80 la sută.

În decembrie 2012, a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar din decembrie 2014 este ministru al Finanţelor Publice.

Fostul președinte Traian Băsescu a avertizat, în august 2014, după ce Darius Vâlcov a fost nominalizat pentru preluarea portofoliului Finanțelor, că acesta urmează să fie urmărit penal, având în vedere multiplele plângeri venite la Președinție cu privire la contracte încheiate în mod ilegal în Slatina pe perioada cât Vâlcov a fost primar.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou