Darius Vâlcov află astăzi dacă va fi arestat preventiv

Mălina Andrei, 26 martie 2015, Ora 09:41

  • print
  • |
darius-valcov-afla-astazi-daca-va-fi-arestat-preventiv-46104-1.jpg

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, află joi, dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Judecătorii Instanței Supreme urmează să hotărască sub ce măsură va fi cercetat în continuare - arest preventiv, la domiciliu sau în libertate.

Valcov și-a petrecut noaptea după gratii, după ce a fost reținut chiar de ziua lui, când a împlinit 38 de ani.

Procurorii anticorupție cer instanței supreme, arestarea preventivă pentru 30 de zile în cazul acestuia.

Parlamentarii au dat, miercuri, aviz favorabil pentru arestarea fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov. Comisia de votare a înregistrat 97 voturi pentru, 48 contra, și 5 anulate.

De altfel, Darius Vâlcov a fost cel care a cerut în plen colegilor săi parlamentari să lase Justiţia să îşi urmeze cursul.

Vâlcov este cercetat pentru trafic de influență, pentru mită de 2 milioane de euro, pe vremea când era primar al municipiului Slatina, dar și pentru infracțiuni economice nepermise funcției.

Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov ar fi săvârșit fapte de comerț incompatibile cu funcțiile pe care le-a deținut: primar, senator și ministru de finanțe, prin intermediul unei firme de cadastru, a unei firme de contabilitate și a unui cabinet de avocatură. Fostul ministru ar fi condus aceste firme prin interpuși.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou