Darius Vâlcov, în arest la domiciliu

Mălina Andrei, 27 martie 2015, Ora 07:46

  • print
  • |
darius-valcov-in-arest-la-domiciliu-46113-1.jpg

Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanţelor, va fi judecat în arest la domiciliu, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Astfel, procurorii DNA pot contesta decizia. Mandatul intră în vigoare imediat după încheierea actelor și este valabilă până pe 24 aprilie, inclusiv.

Instanța a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov, acuzat de trafic de influență, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Fostul ministru are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Procurorii DNA îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

În acelaşi dosar, DNA a cerut Senatului un nou aviz, marţi, pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut, astfel, mai multe bunuri, printre care trei lingouri de aur, un tablou inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou