De ce s-a întors Kovesi și s-a dus numai la cei care o privesc ca pe un guru?

Ştefan Diaconu, 23 octombrie 2022, Ora 16:59

  • print
  • |
de-ce-s-a-intors-kovesi-i-s-a-dus-numai-la-cei-care-o-privesc-ca-pe-un-guru-46912-1.jpg

De ce s-a întors Kovesi și s-a dus numai la cei care o privesc ca pe un guru?

Pentru că murea de urît la Bruxelles unde s-a trezit acoperită de praf și anonimat. Nu înțelege nimic din problematica europeană. Pentru că nu comunică nici în franceză, nici în engleză, nici în germană, necum să parcurgă dosare din și despre aceste țări. Prin literatura de specialitate, ea tot la nivel de furculition și change a rămas! Fără echipa masivă de procurori români care o însoțește, aleasă pe sponci, disproporționat de mare față de procurorii din alte țări, este ca și închisă într-un turn de fildeș sau într-o magazie de obiecte nefolosite. Nu apucă să ridice vălul de pe nici un mare dosar european dintre toate cele care înseamnă ceva pentru Uniunea Europeană. Cercetarea ei pentru contractarea ”la oală” a vaccinurilor este tîrzie, de formă și fără șanse. Doar n-o să treacă Oceanul să audieze martori și persoane implicate!  Despre ce mare problemă și dosar european a vorbit ea la această întoarcere acasă. Dar temeinic, în cunoștință de cauză, la nivel de UE, ca un personaj de anvergură europeană?Despre ce probleme serioase ale instituției pe care o conduce a vorbit ea cu folos și cu deschidere de perspective?

Kovesi a venit să facă un tur al presei useriste la care turna încălcîndu-și statutul de magistrat!A venit să facă valuri și să se delecteze cu plăcerea întrebărilor de complezență și să-i recompenseze pe cîțiva ziariști care au giugiulit-o mereu.  A venit să-și plătească ceva angarale, să-și vadă croitoreasa căci „pe măsură„ la Bruxelles nu se descurcă și este prea scump, a venit să treacă și pe la stomatolog, că acasă este ieftin, să îi tragă două și președintelui Klaus Iohannis pentru că i-a cerut demisia și pentru că a demis-o legal, lucruri pe care le știam și noi și nu ne-au impresionat în nici un fel. Ba am apreciat aplicarea legii după o tergiversare de sas care înțelege tîrziu!  A dat fuga pînă acasă s-o vadă și pe Monica Macovei, care s-a făcu de rîs cu minciunile sale despre accident și riscă să aibă probleme!Kovesi s-a întors pentru că era obligată să ne spună că s-a măritat, deși nu știm cu cine, pentru că declarația sa de interese personale a rămas totuși necompletă. Nu știm concret cine-i omul, cum se numește și nu putem verifica dacă a fost cercetat sau n-a fost, iar eventuala sa firmă din privat are sau nu are probleme. Rigoare a la Kovesi!?  De ce s-a întors Kovesi? Să-i încurajeze pe cei de la DNA, să-l vadă pe Predoiu și să-i spună ceva despre ce a auzit pe la Bruxelles și, una peste alta, să vadă lumea că mai există. Decît să fie ignorată la Bruxelles, mai bine își face cîră pentru o vizită în România și face o baie de presă.  Ea se simte minunat cu presa și cu păreriștii din țara în care înțelege ce vorbesc și flecăresc oamenii la televizor și pe străzi. Ba, se mai și delectează despre cum dau în bobi pe subiectul de ciocolată pe care îl ling de cîteva decenii: candidatul la președinția României.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou