Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, reținut de DNA

Ziarul Atac, 30 aprilie 2015, Ora 07:39

  • print
  • |
directorul-ra-apps-gabriel-surdu-retinut-de-dna-46421-1.jpg

Directorul general al RA-APPS, Gabriel Georgian Surdu, a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul în care este suspectat că i-a cerut şefului CJ Buzău să faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obţinerea unui contract pentru lucrări de canalizare în valoare de aproape 11 milioane euro.

Gabriel Surdu, directorul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a fost reţinut miercuri, după audieri, de către DNA.

Potrivit DNA, în cursul zilei de miercuri erau în derulare patru percheziții, pentru fapte de corupție ce ar fi comise între 2013-2014.

În vara anului 2013, în contextul unei întâlniri pe care au avut-o într-un restaurant din București, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat interlocutorului său, în calitate de președinte al Consiliului Județean Buzău, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări publice în județul Buzău, pentru o firmă pe care primul a administra prin intermediar.

Suspectul Bîgiu Marian Cristinel a fost de acord cu cererea inculpatului Surdu Gabriel Georgian și i-a promis acestuia din urmă că-l va sprijini să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, într-o comună de pe raza județului Buzău.

La rândul său, inculpatul Surdu Gabriel Georgian i-a promis președintelui Consiliului Județean Buzău că-i va remite, 8% din valoarea contractului, în schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității respective, în vederea câștigării licitației.

De asemenea, cei doi au convenit ca o primă tranșă, de 75.000 euro, să fie dată la câteva zile de la momentul discuției, lucru care s-a și întâmplat, banii fiind remiși suspectului Bîgiu Marian Cristinel printr-un intermediar.

La data de 01 noiembrie 2013, în baza celor stabilite de suspectul Bîgiu Marian Cristinel, între primăria comunei respective și o societate comercială a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect prestarea de către aceasta din urmă a unor servicii de consultanță

Inculpatului Surdu Georgian Gabriel și suspectului Bîgiu Marian Cristinel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 respectiv art. 307 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Surdu Georgian Gabriel să fie prezentat, la data de 30 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou