DNA cere arestarea Elenei Udrea

Mălina Andrei, 24 februarie 2015, Ora 15:31

  • print
  • |
dna-cere-arestarea-elenei-udrea-45740-1.jpg

Procurorii DNA au trimis cererea de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea în dosarul Gala Bute către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

După ce dosarul se va înregistra la ÎCCJ, va fi stabilit și un termen la care se va judeca cererea DNA. Cel mai probabil, termenul va fi chiar marți.

Elena Udrea este urmărită penal pentru luare de mită şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul "Gala Bute". La ieşirea de la DNA, Udrea a declarat că procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile şi se aşteaptă să fie formulată o nouă cerere de arestare pe numele său.

Camera Deputaţilor a avizat, luni, ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a fostului ministru acuzat de luare de mită în dosarul privind organizarea Galei Bute.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, noile cereri de avizare a urmăririi penale şi arestare preventivă, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Potrivit referatului întocmit de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute" au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii de către Elena Udrea a altor fapte, care nu erau cunoscute la momentul primei sesizări a Camerei Deputaților.

Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită, prezentate în detaliu de procurori.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou