BREAKING NEWS: DNA cere ARESTAREA lui DAN ȘOVA

Mălina Andrei, 13 martie 2015, Ora 12:27

  • print
  • |
dna-cere-arestarea-lui-dan-sova-45935-1.jpg BREAKING NEWS

Direcția Națională Anticorupție cere reținerea și arestarea senatorului Dan Șova cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care sunt investigate acte de corupţie la companiile energetice Turceni și Rovinari, potrivit unui comunicat al DNA.

Cererea procurorilor vine după ce în urmă cu mai multe percheziții la birourile de avocatură ale lui Dan Șova, ulterior el fiind și audiat.

Senatorul PSD Dan Şova, urmărit penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în legătură cu contractele casei sale de avocatură şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari, ar fi falsificat 11 procese verbale ale casei de avocatură „Şova şi Asociaţii", pentru a justifica aceste contracte şi a demonstra că el nu este implicat în derularea acestor contracte. Pentru acest motiv, precum şi pentru că Şova ar fi ordonat în 2010 distrugerea hard-disk-urilor firmei de avocatură, pentru a şterge urmele contractelor, procurorii DNA cer avizul Senatului pentru arestarea lui Şova.

Dan Şova este urmărit penal pentru că în perioada 2007-2009 a semnat mai multe contracte şi acte adiţionale între Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari, pe de o parte, precum şi între casa de avocatură „Şova şi Asociaţii" şi cu aceste două complexuri energetice, pe de altă parte. Şova apare menţionat în acte drept „avocat coordonator" şi s-a implicat în discuţiile şi consultanţa acordată cele două complexuri, spun procurorii DNA.

Motivul pentru care DNA cere arestarea lui Şova este însă altul. Pe 20 februarie 2015, Şova este acuzat că a depus la dosarul cauzei, prin avocatul său, 11 procese verbale, despre care „există suspiciunea rezonabilă că sunt false, în sensul că sunt antedate, prezintă o stare de fapt inexistentă la datele respective, iar conţinutul lor este conceput astfel încât să corespundă interesului actual al suspectului Şova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistenţă juridică semnate cu complexele energetice Rovinari şi Turceni", conform DNA.

DNA spune că în perioada decembrie 2005-ianuarie 2009, casa de avocatură a adoptat 20-30 de hotărâri care au avut alte puncte pe ordinea de zi, decât cele consemnate în cele 11 procese verbale depuse de Şova la dosar.

„Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acţiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Şova Dan-Coman, activitate infracţională orientată în mod vădit în scopul obstrucţionării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale şi implicit ale înfăptuirii justiţiei penale în general", susţine DNA.

Procurorii DNA mai susţin că în cursul anului 2010, Şova ar fi dispus distrugerea hard-disk-urilor calculatoarelor casei de avocatură, pentru a distruge astfel documentele şi corespondenţa dintre avocaţi şi conducerea celor două complexuri energetice.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou