DNA: Hrebenciuc și-a folosit influența în schimbul adoptării unei legi privind aministia și grațierea

Mălina Andrei, 20 octombrie 2014, Ora 14:36

  • print
  • |
dna-hrebenciuc-si-a-folosit-influenta-in-schimbul-adoptarii-unei-legi-privind-aministia-si-gratierea-43991-1.jpg

Viorel Hrebenciuc a fost audiat, luni, într-un nou dosar pentru trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, cumpărare de influenţă și instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Conform procurorilor anticorupţie, Viorel Hrebenciuc și-a folosit influența față de un coleg de partid în scopul de a-susţine la preluarea şefiei PSD, în schimbul promovării unei legi privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Potrivit unor surse, persoana în cauză ar fi Dan Şova, chemat de DNA la audieri, în acelaşi dosar.

Hrebenciuc a fost chemat luni la sediul DNA, unde a fost anunțat că este urmărit penal într-un nou dosar pentru trafic de influență, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, cumpărare de influență și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

"Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de persoana sa. Astfel, anterior datei de 13.08.2014, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat unei persoane, fost şef al unei structuri de protecţie, să obţină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie sau Serviciul Român de Informaţii.", se arată în comunicatul DNA.

"Persoana solicitată i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel că i-a cerut angajatului să obţină astfel de informaţii, iar acesta i-a comunicat că Hrebenciuc Viorel a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Totodată, persoana solicitată l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel că, prin intermediul angajatului D.N.A., poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicităţii.
În contrapondere cu serviciile acordate, persoana solicitată i-ar fi cerut lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică.", se mai arată în comunicatul DNA

Hrebenciuc și-ar folosit influența pentru a determina un lider al grupului său parlamentar din Camera Deputaților sa inițieze o propunere legistlativă privind amnistia și gratierea unor pedepse.

"Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Național al partidului respectiv şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.", potrivit comunicatului citat.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou