DNA îi dă lovitura lui Nicușor Constantinescu: cere arestarea pentru un nou dosar

Cristian Blănuţă, 29 august 2014, Ora 15:42

  • print
  • |
dna-ii-da-lovitura-lui-nicusor-constantinescu-cere-arestarea-pentru-un-nou-dosar-42875-1.jpg

Procurorii DNA au cerut instanței ca președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, să fie arestat într-un nou dosar.

Baronul de Constanța a beneficiat de o „vacanță" prelungită în SUA pentru că americanii nu au primit documentele din partea autorităților române. În timp ce Nicușor Constantinescu se plimba liniștit prin America, autoritățile române s-au „străduit" aproape o lună să trimită mandatul internațional de arestare emis pe numele lui.

Procurorii DNA cer arestarea președintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru 30 de zile, într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu în formă continuată, potrivit B1TV.

În noul dosar în care este anchetat, Nicușor Constantinescu este acuzat că „în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, cu știință, în exercitarea atribuțiilor care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța, în mai multe rânduri, nu și-a îndeplinit sau și-a îndeplinit în mod defectuos obligațiile potrivit art.76 din Legea nr.446/2006".

„Astfel, în raport de funcția publică deținută, inculpatul nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, neefectuând reparațiile necesare la sediul acestuia, dispunând rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilități și servicii de pază necesare funcționării în condiții normale a Centrului Militar Zonal Constanța și încercând de mai multe ori să evacueze instituția din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor și intereselor legale ale Ministerului Apărării Naționale precum și pagube acestei instituții", precizează procurorii DNA.

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului București, în care Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, s-a constatat la data de 12 iunie 2014, că acesta nu se afla în țară (depășind limita teritorială fixată de judecător și nerespectând perioada pentru care a primit încuviințarea de a se afla în afara teritoriului României).
Astfel,la solicitarea procurorilor DNA, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, cu măsura arestării preventive.
„În acel dosar în care s-a emis mandat de arestare preventivă, inculpatul fusese trimis în judecată de procurorii Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite sub forma complicității și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase (vezi comunicat nr 664 din 27 mai 2014)", se mai arată în rechizitoiu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.
Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou