DNA intră peste APIA. Bani și caș în birouri

Cristian Blănuţă, 21 iunie 2014, Ora 08:28

  • print
  • |
dna-intra-peste-apia-bani-si-cas-in-birouri-41142-1.jpg

Trei funcţionari de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud au fost ridicaţi, vineri, de la sediul instituţiei şi duşi la audieri, după ce, în urma unor percheziţii în birourile acestora, procurorii DNA au găsit diverse sume de bani şi caş de la stână.

Directorul APIA Bistriţa-Năsăud, Florin Căpraru, a declarat, vineri seară, că procurorii DNA Cluj au ajuns la sediul instituţiei în jurul orei 14.30 şi au pus sechestru pe trei birouri ale unor funcţionari care preluau cereri de subvenţii pentru animale, potrivit Mediafax.

"Procurorii DNA au venit, vineri, în jurul orei 14.30, la sediul APIA, au pus sechestru pe trei birouri ale unor funcţionari care preluau cereri de subvenţii pentru animale, au răscolit practic birourile respective unde au găsit bani şi caş adus de fermieri de la stână. Au stat la APIA până în jurul orei 18.00, după care trei funcţionari au fost ridicaţi şi duşi la Parchetul Bistriţa-Năsăud pentru audieri. Nu ne-a fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile care li se aduc. Este vorba de fapte de corupţie, oricum, însă rămâne de văzut dacă e vorba de luare de mită sau de foloase necuvenite. Nu ştim decât că sunt la audieri", a declarat Florin Căpraru.

Potrivit sursei citate, ancheta este făcută de DNA Cluj, procurorii ajungând la Bistriţa în ultima zi în care s-au mai putut prelua cereri de subvenţii pentru animale.

"Procesul de preluare a cererilor nu a fost perturbat. Am repartizat altor nouă funcţionari şi ceea ce revenea în responsabilitatea celor trei. Nici nu a fost o zi foarte aglomerată, aşa că am putut prelua toate cererile", a afirmat Florin Căpraru.

Până vineri inclusiv, APIA Bistriţa-Năsăud a preluat cereri de subvenţii de la 14.000 de proprietari de animale, Bistriţa-Năsăud fiind unul dintre judeţele cu cei mai mulţi proprietrai de animale.

Potrivit lui Florin Căpraru, procesul de preluare a cererilor de subvenţii pentru animale a fost mai complicat anul acesta întrucât s-a depus o singură cerere, în loc de mai multe, individualizate pe tipuri de animale, ca în anii trecuţi, iar fiecare solicitant a putut bifa acele tipuri de subvenţii pe care era îndreptăţit să le primească.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou