Best Dental

BREAKING NEWS: Dorin Cocoș, arestat la domiciliu, dar rămâne după gratii

Mălina Andrei, 23 februarie 2015, Ora 12:25

  • print
  • |
dorin-cocos-arestat-la-domiciliu-dar-ramane-dupa-gratii-45705-1.jpg BREAKING NEWS

Judecătorii au admis luni propunerea DNA de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu în cazul omului de afaceri Dorin Cocoș, cercetat în dosarul "Microsoft". Decizia nu este definitivă.

Dorin Cocoş nu poate însă părăsi arestul Capitalei deoarece este arestat şi în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, alături de fosta şefă DIICOT Alina Bica. Nu este exclus însă ca procurorii să ceară şi în cel de-al doilea dosar arestul la domiciliu, dacă Dorin Cocoş va colabora cu anchetatorii şi în acest caz.

Potrivit DNA, Dorin Cocoș ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Tot în dosarul Microsoft, judecătorii au prelungit mandatul de arest preventiv pentru primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Dorin Cocoş a fost arestat preventiv în dosarul Microsoft, alături de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.


MINUTA:

În baza art.242 alin.2, cu referire la art.218, art.202 şi art.223 alin.2 Cod procedură penală, admite propunerea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul Cocoş Dorin, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.

Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Cocoş Dorin cu măsura arestului la domiciliu, în imobilul din mun. Bucureşti, ..., pentru o durată de 30 zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Inculpatul Cocoş Dorin are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Bucureşti, ..., fără permisiunea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie Secţia de Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, care instrumentează cauza. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul Cocoş Dorin următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu coinculpaţii, martorii ori experţii, precum şi cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat, direct sau indirect. În baza art. 221 alin. 11 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Cocoş Dorin de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.13/U din 29 octombrie 2014, emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 3778/1/2014, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Copie de pe prezenta se comunică conform art.221 alin.8 Cod procedură penală. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:37