Dosarul de corupție al fostului ministru Laszlo Borbely, redeschis de DNA

Mălina Andrei, 12 ianuarie 2015, Ora 14:53

  • print
  • |
dosarul-de-coruptie-al-fostului-ministru-laszlo-borbely-redeschis-de-dna-45120-1.jpg

DNA a redeschis dosarul de trafic de influenţă al fostului ministru UDMR, Laszlo Borbely.

Decizia a fost luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanţa supremă a confirmat, luni, decizia procurorilor DNA Oradea de redeschidere a anchetei în dosarul fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

Pe 11 septembrie 2012, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale. DNA a reluat cercetările privind suspiciunea că fostul ministru a luat mită pentru a interveni în vederea atribuirii unor contracte.

Potrivit prevederilor noului Cod de procedură penală, când se dispune revocarea unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale, procurorul de caz trebuie să solicite unei instanţe competente confirmarea redeschiderii urmăririi penale.

Potrivit prevederilor noului Cod de procedură penală, când se dispune revocarea unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale, procurorul de caz trebuie să solicite unei instanţe competente confirmarea redeschiderii urmăririi penale. Dată fiind faptul că Borbely este deputat, instanţa competentă în acest caz este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 14 ianuarie 2014, DNA a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul lui Laszlo Borbely, pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii, întrucât Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului.

Potrivit procurorilor, în 2011, Ioan Ciocan i-ar fi remis lui Laszlo Borbely, prin intermediul consilierului personal al acestuia, foloase necuvenite constând în renovarea şi utilarea apartamentului ministrului, în valoare de 80.952 de lei, pentru ca acesta să determine funcţionari din Administraţia Naţională "Apele Române" - instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor - să favorizeze societatea Lescaci Com Negreşti Oaş la diferite licitaţii organizate de ANAR, prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou