DOSARUL MEDIAPRO - 11 persoane au fost arestate pentru 30 de zile

Mălina Andrei, 6 decembrie 2014, Ora 16:00

  • print
  • |
dosarul-mediapro-11-persoane-au-fost-arestate-pentru-30-de-zile-44689-1.jpg

11 angajaţi ai MEDIAPRO au fost ARESTAŢI pentru 30 de zile în dosarul de evaziune şi spălare de bani.

Cei 11 suspecţi reţinuţi în dosarul Mediapro au primit mandate de arestare preventivă. Este vorba despre o acţiune începută în urmă cu câteva luni, efectuată în mai multe etape de audieri şi percheziţii.

Persoanele arestate sunt administratori ai firmelor care au derulat contracte de prestări servicii cu trustul lui Adrian Sârbu. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei arestați, scrie Agerpres.

Cele 11 persoane - Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan, Andreea-Cornelia Stănculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Dănuț Puiu, Elena-Lucia Adăscăliței, Elena Niță, George-Laurențiu Dinu, Elena Calapereanu și Corina Medeleanu - au fost reținute vineri de procurorii Parchetului Capitalei.

Procurorii susțin că, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan și Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcții de conducere/administrare în cadrul a trei societăți comerciale de profil "media", cu complicitatea celorlalți inculpați, au dispus înregistrarea în evidența contabilă a acestor societăți și declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază operațiuni reale de achiziție, provenind de la un număr mare de societăți comerciale, de tip "fantomă".

"O parte din sumele înscrise în facturile sus-menționate erau transferate în conturile bancare ale societăților emitente (reprezentând 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societăți' și, eventual, TVA-ul - de unde erau retrase în numerar de reprezentanții acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanțe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăți comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajați din cadrul acestora", declară procurorii.

Prejudiciul estimat în urma unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani este de 6 milioane de lei.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou