Best Dental

Elena Udrea: Laura Codruţa Koveşi conduce, de fapt, ancheta în dosarul „Gala Bute”

Mălina Andrei, 28 martie 2015, Ora 12:02

  • print
  • |
elena-udrea-laura-codruta-kovesi-conduce-de-fapt-ancheta-in-dosarul-gala-bute-46141-1.jpg

Avocații Elenei Udrea au reclamat la CSM procurorii care instrumentează dosarul Gala Bute. Aceasta susține că procurorii au comis nereguli și că de fapt ancheta este condusă de șefa DNA Laura Codruța Kovesi.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a scris pe Facebook că, în cazul Elenei Udrea, procurorii au încercat să ascunde probe care sunt în favoarea ei. În plus, fosta şefă PMP îi acuză pe judecători că luni, când s-a decis prelungirea mandatului ei de arestare în dosarul Gala Bute, aceştia au primit "soluţia în plic.

"Avocaţii Elenei Udrea au înaintat o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii prin care sesizează neregulile comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul Gala Bute.

Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului şef DNA. Practic, Laura Codruţa Koveşi conduce, de fapt, ancheta în acest dosar.
Şi asta se vede din perspectiva vânătorii declanşate împotriva Elenei Udrea.

Vă prezentăm câteva elemente punctuale şi perfect demonstrabile:
• 1. Toţi oamenii care sunt chemaţi la DNA sunt întrebaţi, într-o formă sau alta, dacă ştiu ceva ce ar putea să o incrimineze pe Udrea. Scopul final este acela de a se genera, cu orice cost, noi şi noi dosare penale, nu contează probele sau faptul că toate aceste denunţuri ar fi făcute sub presiune.

• 2. Pentru că am vorbit de presiuni, luni, la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în Gala Bute, ceilalţi doi inculpaţi aflaţi în arest, Rudel Obreja şi Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar şi promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se doreşte adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepţia publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber.

• 3. Procurorii încearcă să ascundă judecătorilor probe şi elemente importante care sunt în favoarea inculpaţilor şi mai ales a Elenei Udrea. De altfel, referatul prin care s-a cerut prelungirea mandatului de arestare conţine trunchieri ale declaraţiilor astfel încât să se construiască o poveste.

• 4. Procurorii DNA au lăsat-o liberă pe Ana Maria Topoliceanu (pusă sub control judiciar) deşi există probe foarte clare depuse la dosar că aceasta a încercat să-l influenţeze şi constrângă pe Tudor Breazu să dea o declaraţie împotriva Elenei Udrea.

• 5. Momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător. Practic, se încalcă foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent. E clar că luni s-a venit cu o soluţie în plic.

• 6. Procurorii nu au permis Elenei Udrea sau avocaţilor săi să pună anumite întrebări relevante. Una dintre acestea era adresată Anei Maria Topoliceanu: „dacă în ziua în care Alina Bica a fost reţinută, a avut o întâlnire cu Gheorghe Stelian în care acesta i-a spus că a negociat şi pentru ea protecţie la DNA în dosarele pe care le-ar putea avea?" Asta ar fi arătat că unii sunt ţintă, în timp ce alţii sunt protejaţi.

• 7. Procurorii nu îşi îndeplinesc decât pe jumătate îndatoririle - administrează doar probele care le convin şi neglijează toate declaraţiile şi probele în favoarea inculpaţilor pe care vor să-i distrugă.

Credem că, pentru a se înfăptui actul de Justiţie, modul în care se derulează o anchetă penală trebuie să fie deopotrivă legal şi echitabil. Din această perspectivă, dosarul „Gala Bute" nu mai îndeplineşte criteriile necesare corectitudinii.

Ar fi, deci de dorit, ca singura instituţie care poate acţiona concret pentru stoparea abuzurilor, Consiliul Superior al Magistraturii, să declanşeze o anchetă referitoare la acest dosar" a postat echipa de comunicare a Elenei Udrea pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:03