Estrella Ștefănescu și Iogu Ganea, arestați preventiv

Mălina Andrei, 20 februarie 2015, Ora 10:23

  • print
  • |
estrella-stefanescu-si-iogu-ganea-arestati-preventiv-45672-1.jpg

Estrella Ștefănescu, șef serviciu Urmărire Transporturi în cadrul CFR, și omul de afaceri Ganea Iorgu, reprezentant al SC Regiotrans, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a decis Tribunalul București.

Decizia instanței nu este definitivă.

Procurorii DNA au reţinut-o miercuri pe Estrella Ştefănescu, şef serviciu Urmărire Transporturi în cadrul companiei CFR SA, pentru acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea conform legii a respectării destinaţiei subvenţiilor, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru altul (două acte elemente materiale) şi luare de mită în formă continuată (nouă acte materiale).

Omul de afaceri Iorgu Ganea, reprezentant al SC Regiotrans, a fost reţinut joi, pentru două infracţiuni de dare de mită, dintre care una în formă continuată (nouă acte materiale), folosirea în mod direct şi indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

În dosar se efectuează acte de urmărire penală și față de: SC Regiotrans SRL Brașov, pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate; Florin Hădărean, director Regiotrans SRL; Gheorghe-Valentin Ciapraz; Claudiu-Octavian Dumitrescu, director al Direcției Feroviare din cadrul Direcției Generale Transport și Infrastructură - Ministerul Transporturilor; Nicolau Costache, director general al Regionalei Căi Ferate Brașov.

SC Regiotrans SRL este o societate privată care desfășoară activități sociale de transport călători și beneficiază de subvenții de la bugetul statului în baza mai multor acte normative, pentru acoperirea diferenței dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de călători și costurile reale de transport.

Procurorii susțin că, în schimbul sprijinului acordat Regiotrans și altei societăți, Estrella Ștefănescu a fost recompensată material primind diferite foloase necuvenite.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou