Fost consilier la Primăria Capitalei, arestat pentru spălare de bani și evaziune fiscală

Cristian Blănuţă, 23 august 2014, Ora 11:48

  • print
  • |
fost-consilier-la-primaria-capitalei-arestat-pentru-spalare-de-bani-si-evaziune-fiscalaconsilier-traian-basescu-spalare-de-b-42733-1.jpg

Omul de afaceri Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Basescu la Primaria Capitalei, ar fi produs statului un prejudiciu de 100 de milioane de lei alaturi de alti suspecti intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

In dosar sunt cercetate contracte realizate de oamenii de afaceri cu Primaria Capitalei.
Theodor Berna este urmarit penal si se afla in arest preventiv.

Berna este acuzat ca ar fi contractat lucrari de la autoritati publice pe care le-ar fi subcontractat unor oameni de afaceri apropiati ai sai. El ar fi rulat banii primiti de la stat prin aceste firme ale apropiatilor sai ca in final sa ajunga inapoi la el.

Societatile care contractau de la primaria Capitalei sunt Tehnologica Radion si Teloxim Con SRL si alte societati pe care Theodor Berna le-ar controla.

Contractele pe care aceste firme le obtineau erau apoi subcontractate unor companii care nu aveau nici angajati nici utilajele necesare realizarii lucrarilor prevazute in contracte.

Lucrarile in cauza nu au fost niciodata efectuate dar Theodor Berna ar fi incasat banii alocati de stat acestora. Prejudiciul din dosar s-ar ridica la 100 de milioane de euro, potrivit motivarii judecatorilor prezentata de Antena 3.

Lucrarile care ar fi trebuit executate vizau infrastructura Capitalei. Printre lucrările făcute fictiv se află şi unele la tronsonul de metrou din Drumul Taberei, unde firmele lui Berna ar fi trebuit să consolideze structura de rezistenţă, dar nu a făcut-o, punând în pericol construcţia linei de metrou.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou