Best Dental

Fostul consilier prezidențial, George Scutaru, urmărit penal și pus sub control judiciar

Mălina Andrei, 3 aprilie 2015, Ora 13:14

  • print
  • |
fostul-consilier-prezidential-george-scutaru-urmarit-penal-si-pus-sub-control-judiciar-46225-1.jpg

Fostul consilier prezidențial George Scutaru este urmărit penal și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 aprilie, fiind acuzat de complicitate la luare de mită și spălarea banilor, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

George Scutaru a fost audiat, vineri, timp de trei ore la DNA, el refuzând să facă declaraţii presei.

Într-un comunicat de presă, DNA anunţă că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 aprilie 2015, față de SCUTARU GEORGE-ADRIAN, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălarea banilor.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2008, "o persoană cu funcție de conducere în administrația locală - denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău."

"Din banii primiți, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian suma de 170.000 euro, proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian.

Suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru George-Adrian de la denunțător, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008", precizează DNA.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:45