Best Dental

Ginerele lui Băsescu, Radu Pricop, suspectat de complicitate la şantaj în dosarul lui Lucinski

Mălina Andrei, 31 martie 2015, Ora 14:13

  • print
  • |
ginerele-lui-basescu-radu-pricop-suspectat-de-complicitate-la-santaj-in-dosarul-lui-lucinski-46160-1.jpg

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, este suspectat de complicitate la şantaj în dosarul afaceristului Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova.

Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, a ajuns la DNA în jurul orei 11.00. Procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă că este suspectat de şantaj. Radu Pricop a fost informat în legătură cu faptul că are calitatea de suspect, însă nu a vrut să facă niciun fel de declaraţie în faţa anchetatorilor.

Pricop a părăsit sediul DNA după aproximativ 45 de minute. Acesta nu a vrut să facă declaraţii, spunând că nu poate comenta anchetele în derulare.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost deja reţinut pentru şantaj şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), acesta fiind acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a şantajat un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, deşi acesta nu îi datora bani, spunând că doar aşa îşi va retrage o plângere penală formulată la DIICOT pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:01