IGSU NU VEDE NICIO PROBLEMĂ SĂ AIBĂ UN ȘEF URMĂRIT PENAL

Constantin Georgescu, 23 octombrie 2022, Ora 14:24

  • print
  • |
igsu-nu-vede-nicio-problema-sa-aiba-un-ef-urmarit-penal-46909-1.jpg

 

IGSU NU VEDE NICIO PROBLEMĂ SĂ AIBĂ UN ȘEF URMĂRIT PENAL: „SIGUR CĂ ÎȘI PĂSTREAZĂ FUNCȚIA. SĂ LĂSĂM JUSTIȚIA SĂ-ȘI SPUNĂ CUVÂNTUL”

Generalul-locotenent Dan-Paul Iamandi, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), recunoaște că a aflat imediat despre accident, dar nu despre faptul că prim-adjunctul său, generalul Cristian Radu, a fost la volan. Spune că IGSU a oprit orice investigație internă și susține că decizia sa este „să lăsăm justiția să-și spună cuvântul”.„Știu despre ce este vorba în mare, pentru că este o cercetare în derulare. Accidentul mi-a fost adus la cunoștință în 5 minute, că așa e normal, să mi se raporteze în cel mai scurt timp. Faptul că s-ar fi aflat la volan și restul le-am aflat când au început cercetările”, a declarat luni dimineață pentru Libertatea generalul Dan-Paul Iamandi, șeful IGSU.

PARCHETUL MILITAR: AU ASCUNS MAȘINA

Libertatea a scris luni, folosind mărturii din IGSU și informații consemnate și în dosarul penal deschis de Parchetul Militar de pe lângă Curtea de Apel, că Radu este cercetat de procurori pentru mai multe infracțiuni, după ce a făcut un accident și i-a cerut unui plutonier, șoferul său, să și-l asume. Lui Radu i-a fost teamă, potrivit mărturiilor și interceptărilor din dosar, că urma să fie scos de pe lista de avansare la gradul de general. Accidentul a avut loc pe 8 noiembrie 2021, pe șoseaua Mihai Bravu din București, Radu și mai mulți subordonați ascunzând apoi mașina într-o bază de reparații a MAI. Mașina a fost mai târziu găsită de procurori, care au cerut analize ADN.  Folosindu-se de autoritatea funcției deținute, Cristian Radu a acționat pentru declararea necorespunzătoare a împrejurărilor în care s-ar fi produs accidentul rutier. I-a solicitat unui subordonat să-și asume rolul de conducător auto.

Parchetul Militar, 83/P/2022

IAMANDI SPUNE CĂ RADU ÎȘI PĂSTREAZĂ FUNCȚIA PÂNĂ LA FINALIZAREA ANCHETEI PENALE

Inspectorul șef Dan-Paul Iamandi a precizat că ancheta internă, de la nivelul IGSU, a fost suspendată până la pronunțarea justiției. Până atunci, generalul Radu „sigur că își păstrează funcția”. „Așteptăm și vedem pașii care urmează a fi făcuți”, a adăugat Iamandi.  Întrebat dacă a discutat cu prim-adjunctul său despre acest caz, Iamandi a replicat: „Nu intrăm în detalii d-astea, vă rog. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul și apoi vom vedea. Normal că am avut discuții, normal că discut cu adjuncții mei, dar nu pot să vă spun acum ce am discutat. Dar haideți să vedem rezultatul cercetărilor și apoi vom discuta mai pe larg, dacă doriți”.

„SĂ LĂSĂM JUSTIȚIA SĂ-ȘI SPUNĂ CUVÂNTUL” GENERAL-LOCOTENENT PAUL-DAN IAMANDI, INSPECTOR ȘEF AL IGSU

Parchetul Militar a deschis dosarul penal la 7 luni după evenimente, pentru că „accidentul a fost mușamalizat cu ajutorul unor oameni din MAI”, după cum a explicat pentru Libertatea unul dintre angajații IGSU. Acesta susține că a fost obligat să participe la ascunderea mașinii grav avariate și la raportarea falsă a accidentului comis de Cristian Radu. Toate aceste elemente există, conform mărturiilor obținute de ziar, în dosarul penal în care este cercetat generalul de brigadă Cristian Radu.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou