Best Dental

Ioan Oltean, pus sub învinuire pentru trafic de influență

Ziarul Atac, 4 iunie 2015, Ora 15:53

  • print
  • |
ioan-oltean-pus-sub-invinuire-pentru-trafic-de-influenta-46551-1.jpg

Fostul vicepreşedinte şi secretar general al PDL, Ioan Oltean, a fost audiat joi de procurorii DNA Oradea, în dosarul în care vicepreședintele Consiliului Județean Oradea, Alexandru Kiss, este acuzat că ar fi luat mită de peste un milion de euro. Oltean a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie.

Oltean este acuzat de procurori că s-a folosit de influenţa sa pentru numirea unui persoane într-o funcţie publică.

Deputatul Ioan Oltean a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA Oradea, în dosarul de corupţie al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss.

Ioan Oltean a ajuns la sediul DNA Oradea, împreună cu avocatul său, în jurul orei 11.00. Audierea a durat aproximativ o jumătate de oră. Oltean a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA.

Vicepreședintelui CJ Bihor Kiss Alexandru-Iosif-Francisc este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (patru infracțiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită și trafic de influență, în formă continuată. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2003 - mai 2008, Kiss Alexandru, în funcție de președinte al CJ Bihor, împreună cu Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo, Roatiș Gheorghe Ioan, Rus Beneamin și cu suspectul Mudura Alexandru (decedat între timp, n.r.) au conceput, succesiv, mecanisme complexe prin intermediul cărora membrii grupurilor au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 euro.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:04